Рейнис Нитис с участие в домашното ERC Лиепая

imagesource.php

Латвиецът Рейнис Нитис, който току що приключи своята първа година във WRX на трето място при суперавтомобилите, ще вземе участие в домашното си рали „Лиепая”(6-8 Февруари 2015), което е кръг от европейският рали шампионат. Нитис ще бъде зад воланът на Ford Fiesta R2 подготвен от латвийският отбор „Sports Racing Tecnologies”, тъй като младият пилот не е участвал никога в рали състезание ще прекара двумесечна подготвителна програма заедно с националният латвийски рали шампион Марис Нейксанс, който също ще бъде негов навигатор през уикенда на състезанието.

„Докато взимах участия във световният раликрос шампионат осъзнах, че има още доста да се уча за да успея да повторя представянето си отново, като през дебютният ми сезон. В оглед че, сезонът стартира след четири месеца ще се възползвам от всяка една възможност за да се подготвя и подобря своите умения,” заяви Нитис, който навърши преди няколко дни 19 годишна възраст.

10710295_940636319299385_2163751945759148191_o

„ Изключително много се радвам, че ще се присъединя към техническите експерти от Sports “Racing Technologies”. В ралитата има много непредвидими ситуации и настилката може да смени изключително бързо, това ще допринесе за моето каране, ще трябва да се настройвам за всяка една смяна на условията през цялото време. Моята цел за това рали е да карам през всички етапи, в оглед да използвам максимумът за да се уча и подобря зад воланът.”

“Sports Racing Technologies” (SRT), ще разполагат с четири автомобила Ford Fiesta R2 на латвийското рали. Заедно с Нитис ще си партнират Василий Грязин, Ралф Сирмацис и Николай Грязин, брат на Василий.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3299 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]