Ралф Сирманцис поведе след ден първи на рали „Лиепая“

Ралф Сирманцис

Латвиецът Ралф Сирманцис (Skoda Fabia R5) поведе след първия ден в домашното рали „Лиепая“. 22 годишният пилот показа едно изключително темпо през цялото време завършвайки вчерашния ден с актив от 30.7 секунди пред Алексей Люкянук. Така той е на път да запише своята трета победа през този сезон в ERC.

Руснакът също показа едно доста добро темпо, но грешки при спирането поради различната динамика на митсубиши-то му костваха изключително много време. Въпреки това, той успя да запише две етапни победи при двете минавания през градския етап в Лиепая.

Каетан КаетановичЛидера в шампионата Каетан Каетанович, изостава с 15 секунди за Алексей Люкянук и е на третата позиция. Деня не мина никак лесно за полякът, след като в SS3 изсече прекалено вътре един завой изпълвайки цялата предница на фиеста-та с трева.Това без малко да му коства състезанието след проблеми с охлаждането на автомобила. Малко по-късно в SS4, Каетанович трябваше да изгаси колата за да изчисти грешка в системата на автомобила.

На макадам, естонецът Сим Планги (Mitsubishi Lancer Evo X) поддържаше темпото на Алексей Люкянук повтаряйки своето представяне от миналата година в Лиепая. Планги  е на четвърта позиция с пасив от 3.2 секунди зад Каетан Каетанович. Латвиецът Янис Воробовс, успя да се изкачи от осма до пета позиция също зад волана на Evo X.

Пилотите зад волана на Ford Fiesta R5 Лукаш Хабай и Франк  Ларсен се бориха помежду си още от SS1, където записаха идентични времена. Хайбай, който се отказа да защити полската си национална титла за да взима участия в ERC, показа едно израстване на макадам побеждавайки в края на деня Ларсен с 12.5 секунди.

Раул Джийтс

Раул Джийтс, бе на осма позиция зад волана на втората Шкода на SRT преди да се обърне през таван в SS5. Това подпомогна латвиецът Раймондс Кисиелс да заеме осмата позиция в края на деня. Давид Ботка е десети, но грешка при първото минаване в градския етап му коства шансовете за битката за деветото място с Войчиеч Чучала.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]