Рали „Casinos do Algarve” 17-18 Ноември, Финал на ЕРТ

Дойде времето и за финалът на Европейският рали Трофей. За наше щастие ние имаме два български екипажа, които ще ни представят в последната и най-важната битка в Португалия.

Както знаете Пламен Стайков/Давидоне и Григор Григоров/Даниел Миленков ще се борят за титлите в ERT2, ERT3 и Junior ERT. Те ще трябва да се изправят срещу участници от цяла Европа в едно рали по схемата победителят взима всичко.

За битката в основният клас за титлата в ERT ще вземат участие девет екипажа зад волана на R5 хомологирани автомобили. Сред тях са добре познатите имена на пилоти, като Орхан Авджиоглу, който ще седне зад волана отново на Шкода Фабия R5, Антонин Туслак, Войтех Щайф, Ягиз Авджъ , който  от своя страна прави дебют зад волана на Шкода Фабия R5 и редица местни, ирландски и чешки пилоти.

Самото асфалтово рали е базирано в Портимао и представлява едно доста интересно предизвикателство за нашите екипажи. Смесицата от бързи и бавни секции с доста „държащ“ асфалт на места са добре дошли. Въпреки това се наблюдават някой доста тесни участъци, които са в голям минус за автомобилите от ЕРТ2, но каквото е за нашите момчетата, такова е и за конкурентите им.

Цялата дължина на състезанието е от 155 състезателни километра разделени на 13 специални етапа разпрострени в два дни петък и събота. Петъчният ден започва с шейкдаун от 10:00 часа българско време в близост до състезателната писта „Autodromo Internacional do Algarve. Първият етап за деня е предвиден да започне от 18:10 българско време северозападно от Портимао, а последният градски етап в град Лагос ще стартира на фарове, като до краят на деня екипажите ще са изминали 36 състезателни километра.

Същинската част от състезанието е в събота, със старт във вторият най-дълъг етап от ралито Monchique от 11:00 часа българско време. Последната отсечка за ралито SS13 Foia 2 (11.03 km) ще стартира от 20:03 часа българско време.

На живо

За съжаление няма да бъде предавано състезанието на живо, но за да се информирате се случващото се в реално време ще трябва да проследите нашата фейсбук страница или туитър акаунт. Времена на живо се очаква да се появят тук, но при промени ние ще публикуваме информация в социалните ни профили.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]