Рали Япония на път да бъде отменено отново, негов заместител ще бъде рали Монца

От DirtFish излязоха с информацията, че е много вероятно рали „Япония“ за поредна трета година да не бъде част от световния рали шампионат. Причината отново е увеличения брой заразени с COVID-19. Така WRC най-вероятно ще последва съдбата на кръговете от Формула 1 и Мото ГП, които също бяха отменени.

„Това решение е неизбежно – разкрива източник на DirtFish. – Жалко е за всички участници в организацията на надпреварата, които работиха изключително много. Като цяло всичко бе подготвено навреме, но проблемите в някои от регионите с COVID-19 правят цялата задача изключително трудна.

„Япония ще се завърне в световния рали шампионат, ще се случи. Трябва да се случи, региона и самото мероприятие са от ключово значение за WRC. Всички са разочаровани, но няма виновни за тази ситуация.“

Според DirtFish има голяма вероятност рали „Монца“ за поредна година да бъде последния кръг от шампионата и да вземе мястото рали „Япония“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]