Рали Швеция 9-12 Февруари

16299537_1212174098889801_8174104767889876336_n

След екшънът в „Монте-Карло“ е време да пристъпим към друго класическо състезание и това е легендарното снежно рали „Швеция“. През тази година организаторите са преместили сервизният парк на 100 километра северно от Карлстад в Торсби. Така екипажите ще разполагат с изцяло заснежени етапи в Швеция и Норвегия за разлика от миналогодишните условия. Въпреки това класическите отсечки, като супер специалният етап в Карлстад, Hagfors и Vargasen с легендарният Colin’s Crest ще присъстват както обикновено.

Заедно с това са предвидени и два нови етапа и завръщането на един класически. Намиращият се в Норвегия нов-стар етап на име Likenas преминава през известната рали крос писта на чието име носи, подсигурявайки един изключително удобен начин за гледане на множеството рали фенове.

Като цяло новите етапи се намират на доста по-голямо надморско равнище от обикновено, като шансовете за каквато и да е липса на сняг са нулеви. Точно поради тази причина организаторите са подновили почти 60 процента от състезанието.

Общата дължина на надпреварата е от 1083 километра от които 331 състезателни разделени на 18 етапа. За разлика от миналата година организаторите са предвидели и обеден сервиз през всеки един ден от ралито.

Заявени са 96 екипажа като 14 от тях с новата генерация WRC автомобили. Себастиен Ожие отново ще бъде човекъ, който има най-сериозни шансове за победа. За разлика от „Монте Карло”, в Швеция ще можем да преценим разпределението на силите между отборите, като от Ситроен имат сметки за уреждане. Крейг Брийн и Стефан Лефевр ще си разменят автомобилите, като младият французин ще седне зад волана на DS3 WRC. Към редовните пилоти ще се присъедини и Мадс Остберг, зад волана на частна Fiesta WRC.

При Хюндай до последно не бе ясно дали Хейдън Падън ще вземе участие с оглед инцидентът му от рали „Монте Карло” в който почина испански зрител. Неговият съотборник Тиери Ньовил е отбелязан, като фаворит за победата с оглед представянето му до момента.

В WRC Thropy са заявени едва два екипажа с пилоти Лоренсо Бертели  (Ford Fiesta WRC) и Валери Горбан (Mini Cooper JCW WRC).

На живо

Предвидени са за излъчване на живо цели четири етапа, но само три от тях ще могат да бъдат гледани безплатно. Като  екшънът започва в четвъртък със супер специалния етап в Карлстад от 21 ч. българско време, който можете да гледате от нашата страница. Ред Бул ТВ ще излъчат предаване след всеки един ден от състезанието, като заедно с това ще излъчат и второто минаване през етапът Vargasen от 16:00 ч. българско време. От БНТ HD ще излъчат на живо в неделя последният етап от състезанието в 13:00 ч.

Часови график

16473519_10154348078055678_dd5559564297444981363_n

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″][maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]