Рали Швеция 11-14 Февруари 2016

Competitor performs during the FIA World Rally Championship 2015 in Hagfors, Sweden on February 12, 2015 // @World / Red Bull Content Pool // P-20150216-00161 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Competitor performs during the FIA World Rally Championship 2015 in Hagfors, Sweden on February 12, 2015 // @World / Red Bull Content Pool // P-20150216-00161 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

След екшънът в „Монте-Карло“ е време да пристъпим към друго класическо състезание и това е легендарното снежно рали „Швеция“. Състезанието през тази година е базирано на пристанището в Карлстад, северно от Хагфорс. През състезателните дни, екипажите няма да имат обедни сервизи а единствено зони за смяна на гуми. Това ще направи предизвикателството наречено рали „Швеция“ още по-трудно. Най-трудна обаче, бе задачата на организаторите които трябваше да се справят непредвидимите атмосферни условия. Топлите температури и обилните валежи принудиха организаторите буквално да пренаредят на ново надпреварата, като за съжаление на феновете от 21 специални етапа са вече само 13. Опознаването на трасетата е изместено от сряда в четвъртък, а шейкдаунът изцяло отменен.

12696094_10154510520263448_1796321871_nОткриващият етап в четвъртък е отменен също, като реално рали „Швеция” ще стартира в петък със само шест етапа и 118 състезателни километра.

В събота етапите Rammen и Fredriksberg ще се карат по един път, а етапът Hagfors е отменен. Въпреки това и двете минавания през Vargasen ще се проведат, като феновете ще могат да се насладят на известният Colin´s Crest скок. Неделният ден ще се състои от едно минаване през Lesjofors и пауърстейджът Varmullsasen.

От Volkswagen ще присъстват с трите си автомобила, като два от тях са чисто нови шасита, докато Андреас Микелсен ще седне зад волана на шасито с което взе участие на рали „Каталуня“. Пилотите на немският производител са едни от най-добрите на сняг, което допринася за още по-големите шансове за победа на Polo R WRC.

Неофициалният отбор на Citroen- Abu Dhabi Total WRT, този път ще бъде представен от три автомобила. Крис Мийк ще седне зад шампионското си шаси, докато „новакът“ Крей Брийн ще бъде зад волана на Мадс Остберг от рали „Каталуня“. Третата седалка е разбира се за Кхалид Ал Касими, който ще седне зад волана на шасито от рали „Корсика“ на Стефан Лефевр.

click

M-Sport възлагат сериозни надежди на Мадс Остберг, който е един от най-опитните и бързи пилоти на това рали. Норвежецът се сдоби преди няколко дни с победата на небезизвестното снежно рали „Финског“, което вероятно ще му даде допълнителна увереност през предстоящият уикенд. Момчетата от Hyundai все още разучават своят нов автомобил, като до момента не се справят никак зле. Техните пилоти не са сред най-добрите на тази настилка, но добре подготвените им автомобили може да допринесат за по-сериозно напрежение върху екипажите на Volkswagen.

На живо

За съжаление откриващият специален етап в Карлстад е отменен и няма да се предава на живо. За сметка на това следващите два предвидени специални етапа на живо ще бъдат излъчени. Можете да гледате на живо от тук.

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Sebastien Ogier performs during the FIA World Rally Championship 2015 in Hagfors, Sweden on February 14, 2015 // @World / Red Bull Content Pool // P-20150216-00149 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]