Рали Швеция получи зелена светлина от ФИА и с доста преработен маршрут

 Късно снощи излезе и официалното становище след инспекцията на спортният делегат на ФИА Тимо Раутиайнен, който лично вчера премина през етапите на снежното рали.

След неговият доклад организаторите, ФИА, промоутъра на шампионата и отборите подготвиха решение с което се дава зелена светлина на надпреварата, но при значително преработен маршрут.

От официалната страница на ралито потвърждават, че състезанието ще се проведе и през четирите предварително посочени дни, като часовият график още се уточнява от организаторите. Маршрутът бива намален от 300 състезателни километра на 180, като въпреки това екипажи и отбори ще вземат пълен набор от точки след края на надпреварата.

Състезанието ще започне в четвъртък вечерта с церемония по откриването и старт с традицонният супер специален етап в Карлстад. Петъчният ден ще включи сутрешно минаване през норвежките отсечки Hof-Finnskog, Finnskogen и преминаване през граничният етап с Швеция Nyckelvattnet. Денят ще приключи с преминаване през спринтовата отсечка Torsby, която финишира точно пред сервизният парк.

В събота екипажите ще преминат през същият маршрут от петък, а в неделя ще има само две минавания през СЕ Likenas, като второто ще се проведе под формата на пауър етап.

„Фантастично е, че рали Швеция ще се проведе – коментира изпълнителният директор на състезанието Глен Олсон. – Много хора работиха изключително много през последните няколко дни за да достигнем до това решение. Щастлив съм за феновете.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]