Рали Чили

28 - 01 ОКТОМВРИ

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Консепсион, Чили

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

320 км (16 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

МАКАДАМ

Рали "Чили" (28 септември - 1 октомври) представлява стъпка в неизвестността за някои екипажи, тъй като Световният рали шампионат на ФИА посещава страната само за втори път в историята си.


Много неща се промениха след като От Танак спечели надпреварата с Toyota Yaris през 2019 г. Голяма част от маршрута е променен. През тази година състезанието е съставено от 16-те специални етапа, разпределени в продължение на три дни с обща дължина от 320.98 състезателни киломера.


Консепсьон, вторият по големина град на Чили, отново се явява като основен център на ралито, където се намира и сервизната зона. Въпреки това в сърцето на Лос Анджелис - столицата на провинция Биобио, ще бъде церемонията по откриването за която организаторите очакват многобройна публика.


В програмата за петък има общо 112.86 състезателни километра разпределени на три специални етапа, които се карат по два пъти с разположен сервиз в Консепсьон. Пулперия (19.77 км) и Рере (13.34 км) откриват действията преди Рио Кларо, най-дългият етап на деня с дължина 23.32 километра.


В събота екипажите пътуват на юг, за да преминат и през най-дългия ден от ралито. Чивилинго (27.19 км) е първият специален етап, последван от Рио Лиа (21.09 км) - единственият етап, който остава непроменен от последното издание на надпреварата през 2019 г. Мария де лас Крусес (28.72 км) завършва в близост до Тихия океан и е последния от трите етапа за деня, които отново ще се карат по два пъти.


Финалът в неделя включва Лас Патагуас (13.20 км) и Ел Понен (13.86 км), които се карат по два пъти и се прекъсват с кратка пауза от 15 минути за сервиз. Второто минаване на последния е и пауър етапа.


Програма MaxSport

Новини Световен рали шампионат