Рали Уелс също отпада от сезон 2020 поради COVID-19

76-тото издание на рали „Уелс“, за съжаление също ще отпадне от календара на сезон 2020 поради настоящата ситуация на острова свързана с пандемият от COVID-19.

Великобританската надпревара трябваше да бъде предпоследен кръг от шампионата, но след среща на организационният екип, местната власт и ФИА се стигна до решението да бъде отменена.

„Това не е решение, което взехме лесно – коментира Дейвид Ричардс изпълнителен директор на надпреварата и председател на автомобилната федерация на Великобритания. – Направихме множество доста тесни консултации с нашия основен спонсор, а именно областната управа на Уелс. Затова е тъжно, че ще трябва да се съобразим със световната пандемия.

„За нас най-големия приоритет е безопастността на състезателите, официалните лица, зрителите и хилядите доброволци, които споделят една и съща страст. Въпреки, че има сериозен напредък в световен мащаб в борбата срещу вируса остават множество неясноти относно събиранията на множество хора на едно място, рестрикции с пътуванията и др.

Следяхме ситуацията от близо през цялото време, но за съжаление няма как да се организира подобно мероприятие с такъв мащаб и с толкова неизвестни.“

Така Рали „Уелс“ също последва съдбата на вече големият брой отменени състезания от WRC. Фокусът на ФИА и промоутъра на шампионата е изцяло насочен към рали „Турция“, като за сега няма допълнителна информация за съдбата на състезанието.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]