Рали Уелс променя графикa си след натиск от страна на отборите

Организаторите на рали „Уелс“ решиха да направят промени по графика на надпреварата след натиск от страна на отборите в WRC. Това означава, че екипажите ще имат на разположение повече време за почивка между съботните и неделните етапи.

Полемиката дойде от това, че организаторите първоначално бяха обявили завръщането на съботните нощни етапи, което дава едва пет часа сън на екипажите преди да стартират в неделя .

Сега организаторите планират да премахнат първото минаване през Gwydyr в неделя сутринта, което означава, че екипажите ще тръгнат от сервизният парк в Дийсаид с два часа по-късно от предварителният план.

„Отборите откликнаха на някой от промените, които искахме да заложим в тазгодишният маршрут- обясни директорът на ралито Бен Тейлър. – Като цяло не се поддадохме на техните искания, но тези промени донякъде са смислени.

„Не губим много километри с тези нови промени и ако така ще улесним всички, то това ще бъде в интерес на всички страни.“

Рич Миленер, мениджърът на клиентските програми на М-Спорт, бе изцяло против оригиналният маршрут и график.

„Ако имаме кола която е отпаднала в събота вечерта, то по-рано от дванадесет часа няма как да си я върнем – разясни Миленер. – Така ще трябва да поискаме от нашите механици да не спят за да успеят да подготвят колата за неделните етапи.

„Аз съм ок с множество от промените, но точно тези идват в малко повече.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]