Рали Твърдица 21-22 Юли 2019

Снимка: Мартин Нацев

Вече сме в средата на сезона и националният ни рали шампионат се мести в град Твърдица. Китното планинско градче отново ще бъде основна рали сцена през този уикенд. 24 екипажа подадоха своята заявка, като за съжаление някои от топ имената отсъстват.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев продължават своята пограма, като тяхната цел за рали „Твърдица“, определено ще бъде борба за победата. Техни преки съперници, макар и с Proto автомобил, ще бъдат Тихомир Стратиев и Недялко Сивов. Варненско-сливенският тандем тепърва натрупва километри, а междувременно Стратиев изглежда все по-уверен зад волана на автомобила. Това ни кара да се надяваме за една интересна битка в челото.

Едва третият екипаж с автомобил задвижван от четирите колела е този на Харалампи Леков/Йордан Батаклиев с Mitsubishi Lancer Evo IX. Дуото на АСК „БАМС“ най-вероятно ще заложи върху натрупването на състезателни километри и няма да се намеси в битката за челото.

Най-голяма ще бъде интригата в клас RC4. Цели осем екипажа са подали своята заявка за участие. Легендарното дуо Петър Гьошев и Димитър Спасов се завръщат след дългогодишна пауза зад волана на Peugeot 208 R2. За съжаление не успяхме да ги видим на рали „България“, но пък благодарение на MSA Academy Гьошев и Спасов може да считат рали „Твърдица“ за домашна надпревара, което може да им даде процент аванс.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов правят своето завръщане в националния рали шампионат зад волана на добре познатото Peugeot 208 R2, което заемат от Ненад Винценчиц специално за рали „Твърдица“. Също с 208 R2 се очаква да вземат участие сливенските асове Дилян Станков/Йордан Йорданов, които ще направят едва второто си състезание с този автомобил. Никола Мишев/Явор Брънков също се включват в групичката от 208 R2-ки, като така техният брой е общо четири.

Плъният списък със заявените екипажи можете да видите от тук.

През тази година дължината на надпреварата е 215 километра, от които 133 състезателни, разделени на седем специални етапа. Като цяло няма никаква промяна по конфигурацията на отсечките, които по традиция са вече доста по-компактни.

Самото състезание стартира от събота следобед с три специални етапа, завършвайки деня със супер специалният етап Тодор Славов, чиято конфигурация преминава през самия център на град Твърдица. За в неделя са предвидени само две отсечки, които ще се карат на два пъти.

Часови График

Карти

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]