Рали Твърдица с нов организатор, нов маршрут и нова визия

Предстоящия трети кръг от националния рали шампионат рали „Твърдица“ (16-17 юли) се сдоби с нов организатор, нов маршрут и нова визия. Новите организатори са АСК „Престиж“, които са се заели с нелеката задача да организира едно от любимите състезания на фенове и пилоти.

От няколко години насам именно екипа на Петър Гьошев работи изключително много по развиването на спортна дейност чрез „Моторспорт Академия“ и картинг школата на град Твърдица в региона. Именно затова не е изненадващо, че те са поели щафетата от АСК „Скорпион“ заемайки се с организирането на подбалканското рали.

Новите организатори са заложили и на изцяло нов подход за домашното си рали започвайки от дните за провеждане на надпреварата. Те са петък и събота, като наподобяват вече тестваната от „Монбат Рали Сливен“ и използваната от дълги години в румънския национален рали шампионат схема.

Церемонията по откриването ще се проведе в петък (16-ти юли) от 17:00 ч., като само час и половина по-късно ще стартира и първия етап от надпреварата 6,17 километровия СЕ1 „Баня“. От АСК „Престиж“ са заложили на изцяло нови отсечки за първия ден, като освен СЕ Баня състезателите ще преминат и през СЕ „Мегапорт“, който за последно бе използван в маршрута на рали „Сливен“ и носеше името СЕ „Бинкос“.

Деня ще приключи със ССЕ „Тодор Славов“ (1,85 км) чиито маршрут е разположен в картинг писта „Тодор Славов“ и ще се проведе изцяло на фарове.

В неделя екипажите ще преминат през класиките Чумерна и Предела, които ще се карат на два пъти. Пълна информация за надпреварата можете да намерите на обновената страница на рали „Твърдица“ от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]