Рали Твърдица-Елена 2017 15-16 Юли

След отмяната на рали „Троя“ от НРШ рали „Твърдица-Елена“ се превръща във втори кръг от шампионата. Базираното в твърдишко-еленският балкан рали и през тази година се очаква да бъде едно от най-популярните състезания сред публика и фенове.

В тазгодишното 13-то издание организаторите са направили множество промени в графика и маршрута на надпреварата.

Програмата започва с официалното откриване от 21:00 часа в петък пред общината на град Твърдица. Съботният ден започва със СЕ 1 Твърдица (23,55 км) от 17:20 часът продължавайки със СЕ Боров Дол (7,60 км) от 18:30 часа и приключвайки със СЕ 3 Хюндай (2.06 км) от 19:10 часа базиран за втора поредна година в центъра на самият град. Така екипажите ще изминат едва 33,21 състезателни километра през първият ден.

Същинската част от надпреварата е предвидена за неделя, като деня ще започне с добре познатият специален етап Чумерна (7,74 км), който ще стартира от 08:45 часа и преминавайки през СЕ5 Буйновци (19,90 км). Новото попълнение в маршрута е етапът Лазарци (5,60 км), който се намира в сравнителна близост до град Елена. Организаторите са предвидили отдалечена сервизна зона в китното балканско градче, което ще даде достатъчно време на публиката да се придвижи по етапите.

Следобед екипажите отново ще поемат към СЕ Лазарци, като ще приключат деня с емблематичното 29 километрово спускане на СЕ Елена-Твърдица следвано от последният пауър етап от състезанието СЕ Предела (24,00 км). През тази година организаторите са решили да премахнат добре познатият ни градски етап Детелината, както и градският етап в Елена.

Общата дължина на състезанието е от 285 километра, като 125 са състезателни разделени на девет специални етапа.

На живо
По първоначална информация от телевизия Евроком ще излъчат на живо последният неделен пауър етап.

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“8″]

  [maxbutton id=“12″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]