Рали Твърдица-Елена 15-17 Юли 2016

Martin Surilov2

Снимки: APIX Action Photography и Hyundai Racing Trophy

След рали „Сибиу“ и рали „България“ е ред на рали „Твърдица-Елена“. Твърдишкия балкан за поредна дванадесета година ще приюти българските участници в националният ни рали шампионат.

Организаторите са направили доста промени през тази година, като към добре познатите ни етапи са добавили и два изцяло нови и непознати на публиката. Единият от тях е СЕ Яковци (7.00 км), който се намира в близост до град Елена и преминава покрай язовир Йовковци. Друга новост е последният единадесети супер специален етап от рали „Твърдица-Елена“, носещ името „Хюндай“. Самата отсечка ще се разпростира буквално на метри от сервизният парк, който отново ще бъде на площад „Свобода“.

Цялата дължина на състезанието е от 295 километра, от които 128.86 са състезателни разделени на 11 специални етапа. Най-дълъг е етапът Елена-Твърда със своите легендарни 29.00 километра на спускане.

13020403_10208317343425028_122661660_n-593x400

През тази година са се заявили за участие общо 30 изцяло български екипажа. Пламен Стайков/Давид Кварцехлия, Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов, Мартин Сурилов/Здравко Здравков и Марко Стойчев/Йордан Батаклиев ще спорят за победата в генералното, както и в клас RC2. В класовете от НС са заявени общо пет екипажа, като в НС1 ще вземат участие единствено Калин Бенчев/Александър Спиров (Subaru Impreza). По идентичен начин стоят нещата и при  НС2 и НС3, в които класове ще вземат участие по един екипаж, тези на Петко Иванов/Георги Иванов (Subaru Impreza) и Добрин Борисов/Белослав Денчев (Renault Clio Maxi). В НС4 желания за участие в този клас имат два екипажа от Стара Загора и Сливен.

В RC3 са заявени общо три екипажа представители на варненските автомобилни спортни клубове. Станислав Владимиров/Чавдар Събев, Драгомир Друмчев/Мартина Петкова и Здравко Минев/Мартин Коев ще защитават реномето на морската столица в рали „Твърдица-Елена“.

SPI_4580В най-масовите класове RC4 и RC5 битката ще бъде жестока както винаги. Безус/Бозуков и Станков/Карчев отново ще се изправят едни срещу други в директна битка за победата в RC4, като техните колеги Емил Денев/Богомил Ненов, Щилян Тенчев/Николай Тенчев и Пламен Вълев/Димитър Димитров няма да останат с кръстени ръце. В техният клас е и прохождащият в автомобилните спортове Виторио Попов , както и напусналият програмата на „Хюндай Рейсинг Трофи“ Васил Жеков.

Angelov_IlievСливенските асове Стефан Желязков и Иван Турлаков отново ще трябва да защитават реномето си в RC5. Павлин Русев/Мариян Маринов, Антон Титов/Павлин Калчев, Марин Панайотов/Даниел Вълчев и Диана Стоянова/Иванела Иванова ще се борят за призовите позиции в RC5.

Екипажите участващи в програмата на „Хюндай Рейсинг Трофи“ също ще присъстват с пет екипажа. Като на мястото на Васил Жеков, зад волана на Hyundai i20 ще седне Георги Делчев с навигатор Лазар Тевекелов.

На живо

По телевизия Евроком ще излъчат двете минавания през етапът Детелината в събота. А в неделя от телевизията ще излъчат и последният етап от състезанието на живо. За тези които не разполагам с телевизия Евроком, можете да гледате от нашата страница на този линк.

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“13″]        [maxbutton id=“8″]

  [maxbutton id=“12″]

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]