Рали „Твърдица-Елена” има международни амбиции

Рали „Твърдица-Елена” трябва да стане международно, тъй като се утвърди като най-добре организираното автомобилно състезание у нас, въпреки че е сред най-новите автомобилни състезания в България.

Това заяви бившият автомобилен пилот Петър Гьошев на пресконференцията днес преди 13-ото издание на състезанието. Гьошев и ръководената от него „Моторспорт академия” са сред организаторите на рали „Твърдица-Елена”.

„Нашето рали спазва всички изисквания на ФИА относно сигурността, което е най-трудният елемент в организацията на едно автомобилно състезание – обясни Гьошев. – Всяка година се опитваме да добавим още нещо, което да е по-добро в сравнение с предишното издание.”

Ралито тази година е открито международно, но организаторите му имат амбиция то да е част от веригата състезания, които носят точки за Европейския рали трофей (ERT).

„13-ото издание на рали „Твърдица” ще поднесе на феновете и една уникална за нашия шампионат битка за победата – допълни Гьошев. – Лично аз не помня от колко време в наше рали не се е появявал екипаж с автомобил със задвижване 4х4, който да има амбиции за победата.

„С други думи, сега челото е окупирано от пилоти, каращи коли с един двигателен мост, това до известна степен ще доведе до изравняване на силите и липса на ясно изразен фаворит. Което ще направи битката по отсечките изключително интересна.”

Маршрутът на ралито включва 9 скоростни етапа, три от които ще се карат в събота, а останалите шест – неделя.

Представянето на 26-те заявени за участие екипажа е в петък от 21 часа на площад „Свобода” в Твърдица, пак там в неделя в 16,30 е и финалът на състезанието и награждаването на победителите.

Пълен списък със заявените участници можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2783 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]