Рали Сърбия с 46 заявени екипажа

Снимка: Личен архив Душан Боркович

Днес стана ясен списъка със заявените екипажи за предстоящото рали „Сърбия“ (2-4 октомври), последен кръг от националния рали шампионат, кръг от сръбския рали шампионат и ЕРТ.

46 екипажа от 4 страни са подали своята заявка за участие, като списъка се оглавява от румънското дуо Дан Гиртофан/Тудор Марза (Skoda Fabia R5 Rally2), които са добре познати на българските фенове от редовните им участия в рали „Сливен“.

Техните неколкократни съперници в рали „Сърбия“ и рали „Сливен“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев също ще вземат участие, като и двата екипажа ще разчитат на най-новата еволюция на Fabia R5. В борбата в челото доста сериозно може да се намесят миналогодишните победители и местни представители Душан Боркович и Игор Маркович, които през миналата година бяха недосегаеми побеждавайки с аванс от над 5 минути в едва първото си качване зад волана на R5 автомобил. През тази година те също ще са Fabia R5 evo.

В списъка със заявките присъства още един екипаж с Fabia R5 и това е синът на Дан Гиртофан Андрей Гиртофан с навигатор Дору Врая. Младия пилот доста бързо започна да набира опит в родния си шампионат, като очакванията са да се представи повече от добре.

Цели четири екипажа от седем в клас RC2 са с R5 автомобили, останалите три ще разчитат на добре познатото ни Mitsubishi Lancer Evo IX. Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов се очаква отново да нажежат обстановката както го направиха и в Шумен. Техни преки съперници отново ще бъдат Георги Василев и Стефан Добрев, които отпаднаха преди седмица в Шумен. Третия екипаж с Evo IX е турското дуо на Сулеъ Поталглу и Еркан Гюлерен.

Битката в RC4 отново се очаква да бъде доста интригуваща и в Сърбия където Дилян Станков/Йордан Йорданов имат сметки за уреждане след отпадането им през миналата година. Денис Станчовски и Явор Брънков, Никола Мишев и Янаки Янакиев ще защитават българското знаме в този клас.

Пълният списък със заявените участници можете да намерите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]