Рали Стари Столици 8-9 октомври

14524329_1085089074931638_9168004667321156424_o

Българския национален рали шампионат за пореден път се завръща в покрайнините на град Шумен. Рали „Стари Столици”, което е последен кръг от шампионата ще се състои през този уикенд на 8-9 Отомври.

Заявени са общо 32 екипажа сред които обаче липсва екипажът на вече коронованите шампиони Пламен Стайков/Давидоне (Mitsubishi Lancer Evo IX). Причината е подготовката им за предстоящият финален кръг от Европейският рали трофей в Австрия.

В тазгодишното издание на рали „Стари Столици“ организаторите са направили няколко интересни промени. Премахнали са традиционният етап „Детелината“ и на негово място са създали чисто новият градски етап Площад България, който ще се намира в центъра на Шумен.

Върнали са и добре познатият от миналото етап „Преслав“, който ще се кара на два пъти в събота.

Въпреки липсата на Стайков и Давидоне, в RC2 са се заявили четири екипажа. С номер едно ще стартират шампионите за 2015 в рали дисциплината Георги Василев/Стефан Добрев. Сливенският екипаж разполага с ограничена програма успявайки да вкарат шуменският старт в нея. Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов ще продължат доброто си представяне през тази година и в последният кръг от шампионата.

Шуменските асове Мартин Сурилов/Здравко Здравков и техният екип са работили доста здраво по отстраняване на проблемите от Сливен и също са се заявили за участие в домашното им състезание. Четвъртият екипаж в RC2 са Марко Стойчев/Йордан Батаклиев.

Една доста сериозна битка се очертава в RC3. Игнат Исаев ще вземе участие с новият си навигатор Теодоси Димитров зад воланът на Citroen DS3 R3T, като също така новосформираното дуо е и фаворит за победата при автомобилите с един двигателен мост.

Техни преки конкуренти в RC3 ще са Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Opel Astra GSI), Стоян Апостолов/Павлина Апостолова (Honda Civic),Драгомир Друмчев/Димитър Трифонов (Peugeot 206 RC) и Здравко Минев/Марин Вълчанов (Renault Clio).

Даниел Попов/Дилян Попов (Peugeot 208 R2) са фаворити за победата в RC4 и при автомобилите с един двигателен мост. Въпреки това Дилян Станков и Младен Карчев, няма да улеснят състезанието на Попови. В RC4 също са заявени местният екипаж и настоящи национални шампиони Христо Атанасов/Марин Иванов (Citroen C2). Списъка допълват Байчо Ненов/Щилиян Тенчев (Citroen C2) и Николай Кортелов/Наско Цонев (Citroen C2).

В RC5 са заявени цели шест екипажа, сред които са Стефан Желязков/ Иван Турлаков (Citroen Saxo), дамите Диана Стоянова/Иванела Иванова (Citroen Saxo), Павлин Русев/Мариан Маринов (Citroen Saxo), Емил Денев/Пламен Пантелеев (Citroen Saxo),Антон Титов/Динко Георгиев (Citroen DS3 R1) и Красимир Кръстев/Свилен Славов (Peugeot 106).

Хюндай Рейсинг Трофи започна да набира все по-голяма популярност и в Шумен, шампионатът ще се сдобие с още два нови екипажа. Мартин Коев/Калоян Атанасов и Станимир Стоянов/Атанас Николов, ще седнат зад волана на още два Hyundai i20 автомобила.

В класовете НС и Е1 са заявени общо седем екипажа, сред които е и този на Виторио Попов/Христо Попов.

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“8″]

  [maxbutton id=“12″]

img_1632

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]