Рали Стари Столици 7-8 Октомври

Снимки: LAP.bg

Определено краят на рали сезона у нас настъпи и през този уикенд за поредна година рали „Стари Столици“ ще закрие шампионата.

48-смото издание на шуменското рали ще приюти 31 екипажа, като за разлика от рали „Твърдица“ в списъка на шуменци има три автомобила със задвижване на четирите колела.

Списъка е оглавен от топ сливенският екипаж на Георги Василев/Стефан Добрев, които през този сезон определено не успяхме да видим с други участия. Още в началото на сезона Василев заяви, че възнамерява да участва само на рали „Сърбия“ и на рали „Стари Столици“.

По-интересна обаче е заявката на Станимир Стоянов/Атанас Николов с автомобилът на Йордан Атанасов Митсубиши Лансър Ево 9. Да това определено ще е интересен дебют, но множество слухове говорят, че има голяма вероятност Стоянов/Николов да не се появят в Шумен. Определено е интересна и заявката на Николай Златков/Петко Манолов, които за пореден път ще покажат своето уникално Субару Импреза.

Под номер четири ще стартират лидерите в шампионата Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. За варненско-шуменският екипаж определено е важно да се представят много добре тук, защото е заложена титлата, която за пръв път ще бъде спечелена от екипаж с автомобил с един двигателен мост. Техни преки конкуренти в Шумен за титлата ще бъдат Григор Григоров/Даниел Миленков, които изостават с едва 20 точки зад лидерите. Друг екипаж който има сериозен шанс да вземе титлата е този на Пламен Стайков/Давид Кварацехлия, но шампионите в ERT2 и RC2 класът в българският шампионат са решили да не участват.

Сливналиите Дилян Станков/Станислав Рашев работят усилено да възстановят автомобила си след инцидента им на рали „Сливен“ и определено ще има какво да покажат в Шумен.

Лидерите в шампионата в RC3 Христо Атанасов/Марин Иванов по подобие на Стратиев/Борисов ще имат доста работа през този уикенд ако искат да успеят да вземат титлата в RC3. Техни преки конкуренти тук са Антон Титов/Динко Георгиев.

Пълният списък със заявените участници можете да намерите тук.

Друг интересен факт в списъка е наличието на цели три автомобила Ситроен ДС3. Заедно към екипажите на АСК „Мегапорт“ Игнат Исаев/Теодоси Димитров и Антон Титов/Динко Георгиев с ДС3 са се заявили Петър Христозов/Теменужка Христозова, които ще участват в RC5 категорията.

Относно отсечките, схемата им е 90 процента същата, като разликата са добавените 500 метра макадам в близост до телевизонната кула в Шумен. Точното местонахождение на това място, можете да видите в нашата карта по долу.

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“8″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]