Рали Стари Столици по класове.

Клас 2

Снимка: BG Rally HD

За поредна година битката за короната ще се води между Митко Илиев/Янаки Янакиев(Шкода Фабия С2000) и Крум Дончев/Петър Йорданов(Форд Фиеста Р5), след скандалът от рали Сливен отношенията между екипажите се очаква да бъде силно нажежени, което е добре за публиката.

Клас 3

Снимка: BG Rally HD

В този клас ще се борят за победа екипажите на Мартин Сурилов/Здравко Здравков(Митсубиши Лансер Ево 9) и Георги Василев/Стефан Добрев( Митсубиши Лансер Ево 8). Стари Столици е домашното рали на Сурилов, след злощастният му сезон изпълнен с технически проблеми, Мартин заедно с навигаторът си Здравко ще дадат всичко от себе си да зарадват своята многобройна домашна публика. Сливенският екипаж Георги Василев/Стефан Добрев, вече завоюва националната титла за радост на своите фенове приятели и спонсори, които са неотлъчно до тях във всяко едно рали за да ги подкрепят. Сливенският екипаж коментира за нашата медия, че винаги са харесвали рали Стари Столици и неговата организация и няма как да го пропуснат.

 

Клас 5

Снимка: Радомир Георгиев/BG Rally HD

Тук също ще се води една титанична битка не само в класът но и в генералното класиране за третата позиция, която до момента  е на Александър Салюк, главно заради победата му в Рали България. Екипажите на Мирослав Ангелов/ Петър Илиев(Фиат Пунто С1600) и Антон Титов/ Венцислав Мирчев(Ситроен ДС3)  ще се борят за третата позиция в националният шампионат. Двата екипажа бяха заявени за кръгът от Европейският Шампионат Рали Хърватска но поради ред причини Ангелов отпадна още на втора отсечка на ралито, който бе зад волана на Рено Клио-то на Тодор Славов, а Титов не успя да направи ревизията на своят автомобил на време.

На Рали Стари Столици се завръща варненският екипаж Тодор Славов/Добромир Филипов зад волана на вече ремонтираното Рено Клио. Славов и Филипов участват активно в Балканската Рали купа, чиито последен кръг  е рали Стари Столици.  В това рали също ще вземе участие екипажът на Драгомир Друмчев/Димитър Трифонов(Пежо 206 РС), които направиха зрелище в първата отсечка на рали Сливен с техният удар в бордюр, благодарение на който се извади задното ляво колело и принуди екипажът да финишира отсечката на три гуми.

Клас 6

Новата Фиеста на Георги Гераджиев Снимка: Фейсбук на Рали Стари Столици

В този клас, с един от най-многобройните екипажи които са се заявили, ще вземат участие екипажите на Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Ситроен Ц2), Георги Гераджиев/Георги Гаджев който са заявени с новата Форд Фиеста Р2. С тях ще се борят и Михаил Симеонов/Васил Георгиев(Ситроен Ц2), Байчо Ненов/Щилян Тенчев(Ситроен Ц2), Данаил Йорданов/Динко Георгиев (Опел Корса) и не на последно място Христо Попов/Пламен Георгиев(Опел Корса). Тук в този клас ще се развие интересна борба до краят на ралито.

Клас 8

Снимка: Дилян Станков

В този клас ще вземат участие Христо Атанасов/Марин Иванов (Рено Клио), Дилян Станков/Младен Карчев(Рено Клио) и Стоян Добрев/Иво Даскалов(Рено Клио).  От Атанасов и Иванов се очаква добро представяне на домашното им рали, което ще стартират с добри спомени от Сливен и с подобрения по новата за тях кола. Няма как да пропуснем факта че, сливенският екипаж Станков/Карчев ще стартират с нов за тях автомобил Рено Клио, пожелаваме им успех за напред.

Клас 9

 

Снимка: Радомир Георгиев/BG Rally HD

В клас 9, ще вземат участие общо четири екипажа. Стефан Желязков/Иван Турлаков(Ситроен Саксо), Николай Кортелов/Наско Цонев(Опел Корса), Златин Басмаджиев/Станислав Ращев(Ситроен Саксо) и Владимир Сиврийски/Васил Николов(Дачия Логан).

Клас 7

Снимка: BG Rally HD

Единственият чуждестранен екипаж през тазгодишното издание на Стари Столици е сръбският екипаж Йована Йованович/Наташа Тунгуз (Фоклсваген Поло), който с всеки изминат километър по българските отсечки си създават нови фенове и приятелства. Те също така бяха заявени на рали Хърватска.

Клас Х4 и Х1

Снимка: BG Rally HD

Христо Манолов/Ангел Башкехайов(ево 9), Огнян Христов/Йордан Георгиев(Пежо 106 рали), Тодор Атанасов/Иван Минев (Ваз 2108). За екипажът Манолов/Башкехайов стартът в ралито не е сигурен.

Списък със заявките за Рали Стари Столици:

No съст.
No
Пилот
Навигатор
Отбор
Автомобил
Нац
Нац
Г/К
1 1 Димитър Илиев
Янаки Янакиев
Илиев рали тим
Шкода Фабия S2000
2/S2000
2 2 Крум Дончев
Петър Йорданов
Глобул рали тим
Форд Фиеста
2/R5
3 3 Мартин Сурилов
Здравко Здравков
Стари Столици
Митсубиши Лансер ево 9
3/N
4 4 Георги Василев
Стефан Добрев
Булсим
Митсубиши Лансер ево 8
3/N
5 5 Тодор Славов
Добромир Филипов
Булбет Рали тим
Рено Клио
5/R3
6 6 Мирослав Ангелов
Петър Илиев
Мегапорт
Фиат Пунто
5/S1600
7 7 Антон Титов
Венцислав Мирчев
Октан рали тим
Ситроен DS3
5/R3
8 8 Тихомир Стратиев
Добрин Борисов
Марина мотор
Ситроен С2
6/R2
9 9 Христо Манолов
Ангел Башкехайов
Боила
Митсубиши Лансер ево 9
X/4
10 10 Георги Гераджиев
Георги Гаджев
Булгартабак
Форд Фиеста R2
6/R2B
11 11 Христо Атанасов
Марин Иванов
Стари Столици
Рено Клио
8/N
12 12 Дилян Станков
Младен Карчев
Булсим
Рено Клио
8/N
13 13 Драгомир Друмчев
Димитър Трифонов
Ефко рейсинг
Пежо 206 RS
5/A
14 14 Михаил Симеонов
Васил Георгиев
Булкам рейсинг
Ситроен С2
6/A
15 15 Байчо Ненов
Щилиян Тенчев
Булсим
Ситроен С2
6/A
16 16 Стоян Добрев
Иво Даскалов
СБА Варна
Рено Клио
8/N
17 17 Стефан Желязков
Иван Турлаков
Булкам рейсинг
Ситроен Саксо
9/N
18 18 Боян Безис
Чавдар Събев
Булбет Рали тим
Опел Астра
X/3
19 19 Данаил Йорданов
Динко Георгиев
Булкам рейсинг
Опел Корса
6/A
20 20 Йована Йованович
Наташа Тунгуз
MM Power
Фолксваген Поло
7/A
21 21 Николай Кортелов
Наско Цонев
Moторспорт
Опел Корса
9/N
22 22 Златин Басмаджиев
Станислав Рашев
Булсим
Ситроен Саксо
9/N
23 23 Христо Попов
Пламен Георгиев
Скорпион
Опел Корса
6/N
24 24 Огнян Христов
Йордан Георгиев
Стари Столици
Пежо 106 рали
X/1
25 25 Тодор Атанасов
Иван Минев
Одесос рейсинг
ВАЗ 2108
X/1
26 26 Владимир Сиврийски
Васил Николов
БАМС
Дачия Логан
9/N

Полезна информация за зрителите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]