Рали Средна Гора 13-15 Ноември

DSC_4056Снимки: APIX Action Photography

Изненадващо (или не) националният ни рали шампионат, както и Европейският рали трофей ще приключат  с едно и също състезание, рали „Средна Гора”. Панагюрският кръг трябваше да открие и двата шампионата през тази година, но поради редица причини първоначалните дати бяха отменени. През тази година няма големи промени по трасетата. Цялата дължина на ралито е 415 километра, от които 155 състезателни разделени на 11 специални етапа. Най-дълъг е етапът Стрелча със свойте 17,65 километра.

Церемонията по откриването е в петък от 19:30ч. пред общината, като след това екипажите ще се отправят в нощният откриващ градски етап SS1 Панагюрище (старт 20:03 ч.). Според графика на състезанието още в същият ден от 13:00ч. до 15:00 ч. ще се проведе и шейкдаун.

Въпреки че, Мурат Бостанджъ и Онур Ватансевер взеха преждевременно титлата в Европейският рали трофей, то битката за третото място тепърва предстой. Поради тази причина екипажът на Рок Турк/ Бланка Кацин (Peugeot 208 R2) пристигат за пореден път у нас. Словенецът и неговата навигаторка бяха заявени и за предпоследният кръг от шампионата рали „Валдвиертел” (коеф. 4), но поради причина която не ни е ясна екипажа не е взел участие. Те ще се изправят в директна битка със сливенският екипаж Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX), които не са сложили в техните разчети за гуми и гориво участието си в рали „Средна Гора”.

DSC_4101Борис Григоров и Ангел Башкехайов (Citroen C2 S1600) също са заявени, като Василев и Добрев за ЕРТ и националният ни шампионат. Екипажът на АСК „Хоби Кар” пристига в Панагюрище гладен за победа след лошият късмет на рали „Стари Столици” и рали „Сливен”.  Въпреки очакванията за изключително слаб списък със заявки, на рали „Средна Гора” трябва да пристигнат 20 екипажа.

 

IMGss_6093

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]   [maxbutton id=“12″]   [maxbutton id=“13″]

[maxbutton id=“8″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]