Рали спринт Самоков или българското Монте Карло.

$RPO5AK4Какво по-интересно за феновете от едно доста непредвидимо и пълно с обрати рали? Победител бе екипажа на Октан рали тим – Игнат Исаев/Милен Илиев, които безапелационно спечелиха ралито с разлика от 26.2 сек. от вторият екипаж Румен Дунев/Емил Николов. След тях на 3-то място се наредиха- Калин Бенчев/Александър Спиров, с едно стабилно и безгрешно каране.

По ирония на съдбата в старта на СЕ1 Бели Искър 1 заваля сняг на парцали, който бе изключително добре приветствам от феновете. За тях това състезание бе цяло изпитание поради смесицата от дъжд и сняг, който се изсипваше като че ли се намирахме  в Швеция. В тази отсечка екипажите бяха предпазливи заради различните условия стил Монте Карло, за съжаление още тук отпадна екипажа Боян Гетов/Велислава Павлова.  „  За нас беше чест да участваме в първия кръг от тази дисциплина, както и първото зимно рали в историята на Българския Рали шампионат. За жалост имахме технически проблем, който рано прекрати участието ни в надпреварата. Благодарим на всички, които подкрепиха екипа ни, и бяха с нас неотлъчно въпреки всичко“– заявиха те, в официалната си Фейсбук страница.

$RUVUHM0До краят на сутрешните минавания, Игнат Исаев/Милен Илиев показваха изключително добро темпо като плътно до тях бе Румен Дунев следван от екипажа на Антон Титов, който се впусна в уникалната борба за трета-та позиция с Бенчев, Златков и Гераджиев.

Следобед, екшънът се развиваше в обратната посока. Метеорологичните условия бяха по- приветливи за феновете но никак по-лесни за екипажите, които стопляха със своите дрифтове замръзналата публика по трасето.

Отново лидер бяха Исаев/Илиев следвани от Дунев/Николов. Вторият екипаж на Октан тийм (Антон Титов/Венцислав Мирчев) направи грешка при едно от преминаванията, което им костваше трета-та позиция до края на деня. Калин Бенчев, които е пистов пилот, показа своите умения на променлива настилка и успя да завоюва трета-та позиция. Николай Златков и Георги Гераджиев се бориха мъжки през цялото време, като радваха изключително много публика с уникални преминавания.  Другият изключително атрактивен екипаж бе сливенския Стоян Мечков/ Христо Калчев със Ситроен Саксо, които завършиха състезанието на десета позиция.

$RU2EALDНямаше как да не забележим изключителната „езда“ от страна на Михаил Симеонов(Опел Корса), който заедно със своя навигатор Васил Георгиев се наредиха на 8-ма позиция пред , Марко Стойчев/Йордан Батаклиев(Митсубиши Лансер Ево 9).

Нашия екип иска да поздрави Чавдар Здравков и екипът, който стой зад организацията на рали спринт Самоков, за добрата организация на трасето.

Очаквайте пълен видео репортаж от нас!!!

Klasirane1-5

Tochki-klasirane5-10

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]