Рали-спринт „Казанлък“ 18-19 Юни

1002-Copyф

Снимка: Apix Action Photography

След известно колебание за посоката на рали-спринт дисциплината през последните години, след няколко дни ще бъдем свидетели на първото през новия сезон състезание от тази дисциплина.  Негов домакин ще бъде град Казанлък, като с организацията са се заели добре познатия у нас отбор „Ефко Рейсинг“.

Състезанието ще бъде открито в събота от 19:00 ч. на площад „Севтополис“. Трасето е до болка познато на всички фенове на националния шампионат по планинско изкачване, като специално за рали-спринт дисциплината отсечката се увеличава на 10,2 километра.  Екипажите ще преминат през 26-те леви и 26-те десни завоя, на три пъти в неделя. Така общата дължина на състезанието е 145.68 километра, от които 30.6 км състезателни. Първия етап Севастополис 1 стартира от 10:15 ч., като организаторите са предвидили 25 зони за паркиране и 35 зони за публиката.

Общо са заявени 26 екипажа, като в RC2 са заявени националните рали шампиони Георги Василев/Стефан Добрев и най-добре представилият се пилот на рали „България“ Йордан Атанасов, който ще си партнира с нов навигатор в лицето на Ангел Башкехайов. При НС 2 нещата не стоят така. Костадин Щерев/Ани Папазова (Subaru Impreza), Иван Иванов/Румен Иванов (Subaru Impreza), Васко Василев/Янко Якимов (Vaz 2108), Петко Иванов/Георги Иванов (Subaru Impreza)  и домакините Стефан Георгиев/Стайко Стайков (Ford Escord RS) ще се вкопчат в една доста сериозна борба за призовата позиция на рали-спринт „Казанлък“ в техния клас.

Веднага прави впечатление и участието на двама тинейджъри от Сливен в RC4, като младия Иван Шопов (Citroen Saxo) ще се изправи срещу натрупващия опит Виторио Попов (Opel Corsa). Дамското дуо от рали „България“ Диана Стоянова и Иванела Иванова ще вземат участие със своето саксо, като в техния клас също са заявени доста по-опитните в рали дисциплината Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Citroen Saxo) и Антон Титов/Венцислав Мирчев (Citroen DS3 R1).

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“13″]        [maxbutton id=“8″]

1

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]