Рали-спринт „Казанлък“ с 26 заявени екипажа

13472291_1228180540549703_682383337_n-1110x600

Първото издание на рали-спринт Казанлък прави опит да рестартира тази популярна дисциплина у нас, която дебютира в България през 2014, излъчи първите си шампиони, но те така и не получиха купите си. Сега състезанието, организирано от „Ефко Рейсинг” е първи кръг от националния шампионат в рали-спринта.

Организаторите на рали-спринт Казанлък са получили 26 заявки за неделния старт, като колоната ще се води от рали шампионите на България за миналата година Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX)
Заедно с тях ще стартира и най-добре класиралият се български пилот в рали „България” Йордан Атанасов (Mitsubishi Lancer Evo IX), който обаче сега ще кара с Ангел Башкехайов, сменил за това състезание Янаки Янакиев.

По пътя към Бузлуджа феновете ще могат да видят и завърналия се в спорта Костадин Щерев (Subaru Impreza), който впечатли публиката на рали България, както и двама 16-годишни пилоти – Виторио Попов (Opel Corsa) и Иван Шопов (Citroen Saxo).

Екипажите ще карат отсечката, позната от планинското състезание Шипка, но вече във вариант 10 200 метра, като програмата включва три изкачвания към върха. Трасето e с 26 леви и 26 десни завоя, като тук не се броят шиканите и специалната зона на 3 километра след старта, където по думите на организатора пилотите ще могат да покажат на феновете уменията си за зрелищно преминаване. Около трасето на рали-спринт Казанлък има 25 зони за паркиране и 35 зони за публика, а организаторите от Ефко Рейсинг очакват хиляди фенове, както и новото състезание да положи основите на истински рали-спринт шампионат у нас.

Със старта на рали-спринт „Казанлък” „Ефко Рейсинг” вкарва нов спонсор в българския автомобилен спорт – розоварна „Пъстрово”, а състезанието е под патронажа на кмета на град Казанлък Галина Стоянова.

Повече информация относно графика на състезанието очаквайте скоро.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]