Рали Сливен 2019 28-29 Юни

Снимки: LAP.bg

Да дойде този момент от сезона, който всички очакваме. А именно старта на рали „Сливен“. Въпреки сериозните трусове на политическата мотор-спорт сцена у нас, сливенското рали отново доказва че, може да се работи в правилната посока без значение, кой ръководи спортната власт.

Организаторите отново са ни подготвили доста интересни промени в тазгодишната конфигурация. Петък, стартираме с официална церемония по откриването от 20:30 на площад „Хаджи Димитър“. Същинската част от надпреварата стартира в събота с по две минавания през класиките Абланово, Чуката и Раково. Отсечката Стара Река (СЕ Раково) няма да се кара в оригиналният и вариант, но това не означава че,  ще е по-малко предизвикателна за екипажите. Вече традиционният супер специален етап в близост до ЖП гарата ще се проведе в събота от 18:11 ч.

За неделя са предвидени по-малко състезателни километри, като своят дебют ще направи СЕ Трапоклово и 33.5 километровият етап Сините Камъни, който буквално преминава през почти цялата местност чието име носи.

Своята заявка за участие са подали точно 52 екипажа от 6 страни, правейки рали „Сливен“ едно от най-международните ралита на балканите. Повече за заявените екипажи можете да научите от нашият материал по темата.

Полезни връзки

Часови График

Карта

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]