Рали Сливен 1-3 Септември

Лятната пауза отмина и е ред рали сезона у нас да продължи с пълна сила. През първата седмица на септември за пореден път всички ние ще бъдем свидетели на едно от най-емблематичните състезания у нас Рали „Сливен“.

През тази година се случиха много промени около ралито, като са добавени доста от класическите етапи на състезанието. Общата дължина на надпреварата през тази година е от 196 състезателни километра разделени на 13 специални етапа, като най-дълъг е класиката Стара Река със своите 19.95 километра.

Запазено! Специално за рали Сливен

По програма церемонията по откриването ще бъде от 17:00 часа в петък (01.09.2017) на площад „Хаджи Димитър“ и по-късно от 19:30 часа екипажите ще стартират в чисто новият 3.39 км градски етап. Съботният ден стартира с 18.08 километровият етап Молова Гора от 10:30 ч. и приключва с второто минаване на спускане през класиката Българка (14.84 км), който стартира от 16:30 ч. Така екипажите ще трябва да преминат през 132 ключови състезателни километра.

В неделя екшъна започва по обратно на часовниковата стрелка с по две преминавания през етапите Абланово и Чуката, като общата състезателна дължина за деня е от 44 километра.  Церемонията по награждаването е предвидена за 14:15 часа отново на площад „Хаджи Димитър“.

Своята заявка за участие са подали точно 39 екипажа от четири страни, правейки рали „Сливен“ едно от най-международните ралита на балканите.

За радост на българските фенове под номер едно ще стартират миналогодишните победители в Сливен Пламен Стайков/Давидоне (Митсубиши Лансър Ево 9), които ще дебютират с нов спонсор в лицето на DENSO. С номер две обаче са победителите от рали „България“ Ягиз Авджъ/Бахадир Гюченмез (Пежо 208 R5). Според последните слухове обаче, има вероятност турското дуо всъщност да не пристигне в Сливен поради финансови причини.

Това обаче не означава, че задачата на Стайков и Давидоне ще е лесна. Топ екипажът има сериозни съперници в лицето на Орган Авджиоглу и Бурчин Коркомаз (Форд Фиеста R5), които имат да си връщат след отпадането си на рали „България“. Екипажът зад волана на бившият автомобил на Крум Дончев, определено има какво да покаже пред сливенска публика.

Сливналии ще имат възможността да наблюдават едни от най-добрите бегачки на балканите

Друг доста силен екипаж е този на Дан Гиртофан/Тудор Марза (Шкода Фабия R5), които са един от най-силните румънски тандеми. Толкова фаворити за победата от толкова много различни страни не е имало на рали „Сливен“ от доста време.

Ево девет флотилията на нашите турски съседи стартира с екипажа на Адил Кучурксари и Кемир Тар и продължава с Осман Угур/Тугба Бора и Мендерес Окур/Уфук Улуочак. Бройката от 9 екипажа заявени в RC2 се затваря от грузинският екипаж на Алесандер Ломадзе/Мевлуди Меладзе и новобранците при „големите“ Мартин Коев/Димо Бозуков.

„Главния виновник за нашето участие е Йордан Атанасов, за което сме му много благодарни – коментира за нашата страница Мартин Коев. – Данчо просто реши да ни сбъдне една голяма мечта.

Нашата цел е да натрупаме опит, да се забавляваме и да завършим успешно в това трудно рали.“

 

Публикувахте от MotorSport Academy Bulgaria в 27 август 2017 г.

В RC3 своята заявка за участие са изпратили общо осем екипажа, като списъка се оглавява от Дилян Станков/Станислав Рашев (Рено Клио). Впечатление прави завръщането на Стоян Мечков с навигатор Иван Енев, които ще стартират в домашната си надпревара зад волана на Рено Клио Макси. Добре познатите ни екипажи на Христо Атанасов/Марин Иванов (Ситроен С2), Станислав Владимиров/Чавдар Събев (Опел Астра), Антон Титов/Динко Георгиев (Ситроен DS3 R3 Maxi), Емил Денев/Богомил Ненов (Рено Клио) и Пламен Вълев/Димитър Димитров (Хонда Сивик Тайп R) ще се борят за победата в RC3.

Една истинска битка на титаните ни очаква в RC4, след като за пръв път от доста време ще се изправят едни срещу други всичките четири нашенски екипажа с автомобили Пежо 208 R2. Тук определено ще се лее кръв след като, Даниел Попов и Дилян Попов се завръщат в битката. Лидерите в националният ни шампионат Тихомир Стратиев/Добрин Борисов определено ще имат доста проблеми със своята конкуренция в Сливен.

Общият брой на заявените екипажи в RC4 е 10 броя, като заедно с „пежо купата“ ще участват Ферхан Танирибилир/Кутай Ертуглу (Пежо 208 R2), Щилян Тенчев/Златин Басмаджиев (Ситроен С2), Слетозар Колев/Павлин Калчев (Рено Клио), Виторио Попов/Христо Попов (Рено Клио), Дамян Славов/Калоян Славов (Ситроен С2) и завърналата се по рали трасетата Екатерина Стратиева, която ще дебютира и с нов навигатор в лицето на Георги Аврамов.

В RC5 също няма да е скучно след като екипажът на Стефан Желязков и Иван Турлаков са на собствен терен. Те ще трябва да се изправят срещу флотилията на Хюндай, които са си написали доста сериозно домашните. Бившият пилот на HRT Христо Геров също ще вземе участие в състезанието заедно със своят навигатор Димитър Трифонов.

През тази година в клас E1 са се заявили общо 5 екипажа. Списъкът им е оглавен от Пламен Пантелеев/Красимир Механджийски и завърналият се специално за сливенската надпревара Марио Попов с навигатор Даниел Мечкиниан.

Полезни връзки

[maxbutton id=“7″]        [maxbutton id=“8″]

Етапите се затварят 90 минути преди старта на първият автомобил

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]