Рали Сливен с нови дати, Вида е аут от календара

Снимка: Boris Barbolov / LAP.bg

Докато родните шампионати по затворен маршрут и планинско изкачване вървят с пълна сила, то традиционно най-престижната дисциплина у нас за съжаление не може да се похвали с толкова богат брой кръгове. Според календара на БФАС в дните 15-ти и 16-ти октомври трябва да се проведе рали „Вида“. За съжаление обаче това няма как да се случи. Причината зад тази разочароваща новина е липсата на финансиране на надпреварата, която имаше за цел да върне видинския регион към рали сцената.

Така в календара за сезон 2022 остава само и единствено „Монбат Рали Сливен“, което за съжаление през тази година няма да е кръг от европейския рали трофей на ФИА (ЕРТ). Въпреки това организаторите работят активно по привличането на състезатели от Румъния и Турция, които се оказва, че имат интерес към сливенското състезание.

Именно за да могат да привлекат максимален брой чужди екипажи организационния екип е предложил на БФАС надпреварата да получи нови дати. Тези нови дати са 11-12 ноември, които са изключително нетрадиционни за състезание, като „Монбат Рали Сливен“. Въпреки това точно тези нетрадиционни дати могат да превърнат сливенското рали в едно от най-предизвикателните състезания през тази година на Балканите.

До момента още няма яснота точно какъв ще е графика на състезанието, но със сигурност е потвърдено завръщането на специалния етап до ЖП гарата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]