Рали Сафари е преминало през инспекция, очакват в петък да обявят неговото провеждане

Благодарение на блогът на DirtFish и журналистът Дейвид Евънс, днес излезе информацията, че рали „Сафари“ най-вероятно ще се проведе и то при предварително избраните дати (16-19 Юли).

Очаква се да бъде дискутирана темата с президентът на Кения Ухуру Кенията, като най-вероятно надпреварата ще получи зелена светлина.

През миналият уикенд е направена и инспекция на етапите, като се е гледало за най-вече за състоянието на трасето поради вече изминалият дъждовен сезон.

„Имахме много валежи през последните четири седмици – коментира Гурвир Бабра, директор на ралито. – За пръв път от много време дъждовният сезон дойде, точно когато го очаквахме!

„ За нас бе важно заедно с екипът ни да проверим състоянието на трасетата и да затвърдим предварителният ни план за сигурност.“

Бабра признава, че рекордните валежи ще им създадат доста повече работа по подготовката от очакваното.

„Видяхме, че растителността се е увеличила значително. Ще изчакаме още една седмица за да се успокои обстановката и ще започнем пълната подготовка на етапите.“

Голяма част от отборите в WRC имаха сериозни съображения относно провеждането на надпреварата поради пандемията с коронавирус, като голяма част от тях бяха заявили, че няма да пътуват за Африка ако състезанието се проведе при предварително избраните дати.

До момента по данни на DirtFish от Кения са обявили 40 починали души поради covid-19, но последната дума ще има президента Кенията, който ще обяви своето решение до края на тази седмица.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2839 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]