Рали Сардиния 9-12 Юни

Lorenzo Bertelli - Action

След едно доста нажежено рали „Португалия“, керванът на световния рали шампионат се мести към италианския остров Сардиния, за да се изправи срещу едни от най-тежките макадамови трасета в календара.

През тази година форматът на базираното в Алгеро рали  отново е променен, като организаторите са вмъкнали два чисто нови етапа и са върнали някой от класическите трасета на рали „Сардиния“. Откриващия етап в четвъртък  Citta di Cagliari е заменен за чисто новия нощен етап Ittiri Arena Show Super Special. Екипажите ще преминат през общо  1290 километра от които 324 състезателни, разделени на 19 специални етапа. Най-дълъг  44 километровия етап Monte Lerno, който ще се кара в събота.

Въпреки липсата на Citroen в италианския кръг от шампионата, това не означава че битката ще е скучна. Всички помним представянето през миналата година на Хейдън Падън.  Сега кивито разполага с доста по-добър автомобил и доста по-голяма увереност, което ще е доста сериозна заплаха за бъдещия баща Себастиан Ожие.

Rally Argentina 2016

От щабът на Volkswagen никак не са доволни от резултатите си след последните няколко кръга, като дори Йост Капито заяви пред Autosport, че Ожие стартира със знанието че няма да може да спечели рали „Сардиния“ заради стартовата си позиция. Заедно с това има реални шансове Ожие да не вземе участие в състезанието, след като е напълно вероятно неговото първо дете да се роди по време на състезателния уикенд.

P-20160421-00398_NewsПилотите на M-Sport преминаха през доста сериозна тестова програма преди състезанието, Мадс Остберг и Ерик Камили разполагаха с двудневна тестова програма за всеки от тях. Най-доброто представяне за Остберг на рали „Сардиния“ е качването му на подиума през 2014.

Корейците от Hyundai отново ще застанат на старта с четири автомобила, като Хейдън Падън и Дани Сордо ще водят първия отбор, докато Тиери Ньовил и Кевин Абринг ще се състезават за втория. За втори пореден път Абринг ще е зад волана на миналогодишната версия на i20 WRC, а напълно изгорелия автомобил на Падън бе заменен с чисто ново шаси сглобено за само седем дни. Всеки един пилот имаше на разположение по един ден за тестване с оглед предстоящото състезание. От отборът се надяват да повторят миналогодишния си успех с качването на Падън и Ньовил на подиума.

На живо

През този уикенд ще можем да проследим заедно на живо само двете минавания през Sassari-Argentiera  в неделя, като можете да ги гледате от нашата страница. По БНТ HD ще можете да гледате на живо последния етап от състезанието.

WRCSardegna

Часови график

Khalid Al Qassimi - Action

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]