Рали Сардиния сменя своята локация

Само преди няколко дни стана ясно, че рали „Сардиния“ се завръща към своите корени. След седем годишно отсъствие италианския кръг от световния рали шампионат се връща в Олбиа. Това означава, че настоящите екипажи във WRC ще трябва да се сблъскат с доста по-песачливите етапи разположени в североизточната част на острова.

В своето 18-то издание сервизния парк на рали „Сардиния“ ще се намира в Моло Брин, като първия етап ще стартира в петък на 4-ти юни. Общата дължина на ралито е от 305 състезателни километра разделени на 20 специални етапа.

Още в първия ден от състезанието екипажите ще преминат през класиките Филигосу-Монте Лерно, Теранова, Темпио Паусаниа и Ерула-Тула, като общата им състезателна дължина е от 128 километра. В събота са предвидени още 130 километра, като за неделя организаторите са заложили провеждането на два специални етапа с преминаване по два пъти.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]