Рали Рим възобновява ERC шампионата при строги мерки

Рали Рим
Снимка: European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, Alexandre Guillaumot

Преди няколко дни след официално съобщение до медиите, се разкри информацията, че европейския рали шампионат се очаква да стартира в края месец юли (24-26) с асфалтовото рали „Рим“.

Според съобщението екипът на Макс Редина, директор на надпреварата, е работил неуморно за подготвянето на възможно най-стриктните мерки свръзани с COVID-19.

Ето какво гласи и официалното обръщение на организаторите на рали „Рим“:

„Феновете и организационният екип ще трябва да спазват стрикно процедурите за да превърнат надпреварата в еталон за всички на международно ниво. В същото време ще трябва да докажат, колко е важно за света на ралитата всичко да започне отново имайки в предвид предприети мерки с цел опазването на здравето на всички.

За тази цел сме създали специална уеб платформа в която всички зрители, екипажи, медии и членове на организационният екип ще трябва да се регистрират. Чрез платформата rallydiromacapitale.it, всички регистрирали се ще получат специален гид, както и ще трябва да конкретизират мястото или местата на които възнамерават да наблюдават надпреварата.“

С това иновативно решени шансовете за провеждането на рали „Рим“ изглеждат доста вероятни.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]