Рали Ржежовски 4-6.08.2016

13681911_10209086321008987_2055808470_of

Европейския рали шампионат (ERC) се завръща в Полша през този уикенд и в по-конкретно рали „Ржежовски“, където настоящия шампион Каетан Каетанович ще се цели в победата. Каетанович е печелил вече два пъти асфалтовата надпревара, като ще гледа да увеличи преднината си в шампионата.

Въпреки че, рали „Ржежов“ ще се кара за пръв път от състезатели в ERC шампионата, надпреварата чества своята 25-та годишнина. Състезанието е базирано в град Ржежов в североизточната част на Полша, като трасетата преминават през полите на Карпатите. Етапите са изключително тесни и изпълнени с доста сериозни изкачвания и слизания.

AUTO - ERC ISLAS CANARIAS 2016
Днес на екипажите им предстои 3,14 километровият квалификационен етап, следван от супер специален етап в самия град. Цялата дължина на ралито е от 214 километра, разделени на 13 специални етапа, като най-дълъг е петъчния 24,44 километров етап Lubenia.

Заедно с участниците в националния шампионат са заявени общо 90 екипажа, като сред тях са Каетан Каетанович/Ярослав Баран, Бриан Буфие/Ксавиер Панисери. Раул Джиитс/Андрус Тоом, Ярослав Колтун/Инереус Лескот.
Със сигурност няма как да пропуснем и екипажът на Игнат Исаев/Милен Илиев, който ще се състезават в ERC3 срещу едни доста сериозни конкуренти в този клас.

Програма Евроспорт БГ

Заснемане

Часови график на етапите

Grzegorz_Grzyb_Rally_Rzeszow__credit_Kamil_Bacф

Полезни вързки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]