Рали Полша 30.06-03.07.2016

Sebastien Ogier - Action

През този уикенд световният рали шампионат отново ще атакува бързите полски трасета. 73-рото издание на рали „Полша” обещава да бъде едно истинско изпитание за екипажите. Тази година организаторите са променили 33 процента от етапите, с оглед сигурността на феновете. Само четири от 21 етапа са непокътнати, като са добавени два специални етапа (Chmielewo и Stare Juchy) от минали издания на ралито.

Общата дължина на базираното в град Миколайки рали е е от 1 253 километра, от които 306 км са състезателни разделени на 21 специални етапа. Най-дълъг е разбира се етапът Stanczyki, чиято дължина е намалена от 39 километра на 25. Надпреварата започва още тази вечер от 20:08 часа с вече класическия супер специален етап Миколайки Арена. Петъчната програма за екипажите стартира в 8:15 сутринта с общо четири етапа, следобед същите четири ще бъдат преминати още един път, като за финал на деня екипажите отново ще бъдат на трасето на Миколайки арена.  В събота състезателите ще преминат през  общо седем етапа, но с 2 състезателни километра повече от петъчните.  Неделната програма е сравнително по-лека с два специални етапа, които ще се карат на два пъти.  8.55 километровия етап Sady, ще замести миналогодишния Baranowo, като пауър етап.

Заявени са 67 екипажа, с 7 по-малко от миналата година. Сред обичайните екипажи на Volkswagen, Hyundai и M-Sport, за проден път се присъединяват екипажите на Citroen. Стефан Лефевр и Крейг Брийн, ще получат възможността да защитават цветовете на шевроните, докато Крис Мийк не е заявен за участие. Битката във WRC2 също ще бъде много жестока, след като M-Sport ще се изправят за пореден път срещу Skoda Motorsport. Елфин Еванс ще трябва да се бори с множество доста силни пилоти, като Понтус Тидеман, Есапека Лапи, Тимо Сунинен и др. Бившата млада надежда на Opel от ERC Емил Берквист, също е заявен зад волана на Citroen DS3 R5.

На живо

През тази година отново са предвидени само два специални етапа да бъдат излъчени на живо, като и двата ще са в неделя. Първото минаване през SS Sandy ще можете да гледате от нашата секция на живо от 10:00 ч, докато пауър етапът както винаги ще бъде излъчен по БНТ HD от 13:00 ч. българско време.

Stephane Lefebvre - Action

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]