Рали Монца получи своя график въпреки сериозните шансове за отмяна

Общо шестнадесет специални етапа са предвидили организаторите на последния кръг от световния рали шампионат рали „Монца“ (4-6 декември).

Това показва, че най-вероятно организационният екип е получил нужното финансиране за да бъде кръг от WRC (Монца рали Шоу под въпрос. Ще има ли последен кръг от WRC през този сезон?). Въпреки подсигурените пари най-сериозната заплаха за тази надпревара остава кризата с COVID-19. От скоро регионът на Ломбардия направи доста сериозни рестрикции заради двойното увеличение на заболелите.

Според новите заповеди на здравните власти са забранени всякакви движения из територията на Ломбардия, както и влизането и излизането от областта. А най-важната заповед е забраната на всякакви спортни мероприятия били те на открито или закрито. Въпреки тази забрана е оставена вратичка за мероприятия считани за национален интерес от националния олимпийски комитет на Италия (CONI) и италианския параолимпийски комитет (CIP). За съжаление уебпорталът на CONI не работи адекватно и ние от BGRallyHD не успяхме да направим справка дали  по случайност рали „Монца“ фигурира в списъка.

Уеб изданието DirtFish от своя страна смята, че състезанието ще се проведе изцяло на територията пистата без етапите извън нея.

Според пълната програма състезанието то трябва да стартира в четвъртък (3-ти декември) с 2,02 км етап на име Monza King of Show. За петъчния ден са предвидени малко под 70 състезателни километра разделени в шест специални етапа около пистата и на самата писта.

В събота екипажите трябва да се отправят към етапи извън пистата, като общата им дължина е от 129 състезателни километра. Неделния и последен ден отново е локализиран на самата писта с три специални етапа от по 10 и 15 километра. Общата дължина на надпреварата е от 241 състезателни килметра.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3002 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]