Рали Монте Карло получи зелена светлина

Себастиен Ожие Рали Монте Карло 2020

Спасено в последния момент! От няколко седмици насам шансовете за провеждането на рали „Монте Карло“ бяха доста ниски и несигурни. Развитието на COVID-19 във Франция и рестрикциите върху състезанието от страна на правителството, все повече усложняваха работата на организаторите от ACM.

Вчера, след като министър председателя на Франция обяви новите мерки, състезанието получи очакваната до последно зелена светлина, като то ще запази последният обявен маршрут и часови график.

В крайна сметка рали „Монте Карло“ 2021 ще се проведе без публика и с часови график съобразяващ се с наложения от правителството на Франция вечерния час, който е от 18:00 ч. до 06:00 ч. Заедно с това всички пристигащи извън Европейския съюз и от Великобритания от предстоящия понеделник са длъжни да бъдат в седем дневна карантина.

Това означава, че целият персонал на M-Sport, както и редица служители на промоутъра и медии ще трябва най-късно утре да пристигнат в Гап за да могат да избегнат карантината.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]