Рали Мексико 3-6 Март

Benito Guerra - Action

Сезонът в световния рали шампионат е вече в разгарът си. След драмите в „Монте-Карло“ и „Швеция“ е ред на едно уникално по родът си състезание, рали „Мексико“. Южно американската надпревара за пореден път е базирана в град Леон, на 400 километра от столицата Мексико Сити. Голяма част от състезанието си остава същото. Церемонията по откриването вече традиционно ще се проведе в Rally Mexico 2015Гуанахуато. Добавени са и 18 не карани до сега километра в 54 километровия етап El Chocolate. Черешката на тортата обаче е 80 километровият гигантски етап, който представлява доста по-дълга версия на етапът Guanajuato от предходни години. Отсечката преминава в доста познати райони на екипажите около Леон, но никога в толкова хардкорд конфигурация.

Мексиканския кръг се слави, като един от най-тежките за автомобилите, най-вече заради сериозната надморска височина от над 2700 метра. Най-ниската точка на състезанието (1817 м. с 200 м. по-високо от най-високата точка на Монте-Карло) се намира супер специалния етап, който ще се кара в края на три от четирите дена на рали „Мексико“. Цялата дължина на тазгодишното издание е 1 077 километра, от които 399,71 състезателни разделени на 21 специални етапа.

click111

От към заявки, рали „Мексико“ не е много впечатляващо. Общо 30 (заедно с тези за националния шампионат) екипажа ще стартират в нощния откриващ етап в Гуанахуато, като от тях само 13 са с WRC автомобили. Но това няма да попречи на Себастиан Ожие да се бори за победата в своето стотно участие в кръг от световния рали шампионат. Техните конкуренти от Citroen, ще отсъстват с оглед подготовката на автомобилът за сезон 2017. Така вратата на Hyundai да се докажат с новата кола е изцяло отворена. Вече бяхме свидетели на представянето на екипажите до момента, както и силното каране на Хейдън Падън в този тип настилки. От M-Sport отново ще бъдат консервативни и ще гледат да се борят за точките при конструкторите.

На живо

Ще можем да гледаме заедно на живо от нашата страница откриващият етап SS1 Monster Street Stage (1,09 км) от 04:00 часът в четвъртък. В събота ще можем да проследим SS14 Agua Zarca (16,47 км) от 22:08 ч., а в неделя пауър етапът Agua Zarca Power Stage (16,57 км) от 20:08 часът.

Полезни връзки

[maxbutton id=“1″] [maxbutton id=“2″] [maxbutton id=“4″]

[maxbutton id=“3″]

Stephane Lefebvre - Action

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]