Рали Мексико с нов етап използван във филм на Бонд

zocalo

Тазгодишното издание на рали „Мексико” ще разполага с нов изцяло асфалтов етап намиращ се на едноименния площад Зокало в Мексико Сити. Място, което стана още по-популярно благодарение на последния филм от приключенията на английският шпионин Джеймс Бонд.

Организаторите на рали „Мексико” планират с дълги години преместването на част от надпреварата в столицата Мексико Сити, която се намира на 400 километра от центъра на ралито. Директорът на състезанието Патрик Субервиле, присъства през миналия уикенд на рали „Монте Карло”, като получи пълна подкрепа от страна на отборите относно новата идея на неговият екип.

„Много се развълнувани – коментира Субервиле.- За нас това е голяма промяна. Преместването на рали „Мексико” в Мексико Сити е увеличи профила на спорта още повече. Рали спорта ще се отвори към още много нови фенове.”

Мястото с което разполагат организаторите на площад Зокало е от 57 600 м2, като очакваните им посещения от само този етап са от над 250 000 души.

„ По подразбиране организацията на логистиката за този етап е доста сложна. Но ние сме разговаряли и работили с ФИА, промоутърът на WRC и отборите по този въпрос и всички са съгласни- допълва Патрик Субервиле. Смятам че, всички виждаме отварящата ни се възможността, особенно след като площадът стана световно известен благодарение на „Спектър” (Последният филм за Джеймс Бонд).”

Шейкдаунът на рали „Мексико” ще се проведе в сряда следобед, докато в четвъртък сутринта автомобилите ще бъдат превозени в Мексико Сити за да стартират в първият етап от състезанието в 18:30 ч. местно време. Още през същата вечер екипажите ще бъдат превозени до щабът на ралито в Леон с два чартерни самолета, докато колите отново ще бъдат транспортирани с камиони.

Мексиканския кръг винаги се е славил с нестандартно мислене, като през миналата година организираха преминаването през 80 километров специален етап.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]