Рали Мексико с най-дълъг етап през 2016 от 30 години насам

Rally Mexico 2015

През новият сезон едно от най-предизвикателните състезания в календара на WRC, Рали „Мексико”. Ще включи в своят километраж уникалният 80 километров специален етап Гуанахуато, който ще се кара във финалната сутрин през месец Март.

Новият етап разполага с елементи от добре познатите Гуанахуатито, Дерамадеро и Ел Бринко, като ще се кара в 8 и 30 сутринта в последният ден от рали „Мексико”. На екипажите ще бъде позволено да сменят гуми преди да стартират в този етап, който от своя страна е предпоследният в състезанието.

„ След дългогодишна работа, ние най-накрая успяхме да достигнем нашата дългоочаквана цел: 80 километров етап”, заяви говорител на организаторите. „ Това ще постави всеки един ресурс на огромен тест. Всяка капка метал, емоция, психика на екипаж, кола, гуми и отбор ще бъдат тествани до невероятни предели. Отборите ще трябва да се изправят срещу 50 минути изпълнени с невероятно напрежение, концентрация и умора, които не са виждани в нашият спорт от десетилетия.”

591c0ed836150aa5c4f943fa6590e035За последно толкова дълъг етап в световният рали шампионат е имало през 1986 в рали „Корсика”. Тогавашният етап „Лиамоне-Суаричио” е бил с дължина от 82 километра. Въпреки това, толкова дълги специални етапи са били нормални през 70-те и 80-те, но промените сложили краят на ерата на група Б са сложили край и на тази практика.

През сезон 2016, рали „Мексико” отново ще бъде третият кръг от шампионата, като ще се проведе през 4-7 Март.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3246 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]