Рали Лиепая 16-18 Септември

AUTO - ERC ACROPOLIS 2016

Рали „Лиепая“ е част от ERC шампионата от 2013, но през тази година за разлика от предходните издания на надпреварата, температурите ще са около + 20°C и изпълнените със сняг трасета ще бъдат изцяло на макадам. Тази промяна в местоположението на състезанието в календара се породи поради липсата на сняг в началото на годината в региона на ралито. Не е ясно дали догодина рали „Лиепая“ ще продължава да е кръг със снежна настилка, но е повече от подсигурено участието на състезанието в шампионата до 2019-та.

След квалификационния етап в петък, екипажите ще трябва да се изправят срещу общо 203.6 състезателни километра, разделени на 13 специални етапа. В събота етапите са фокусирани в покрайнините на Кулдига, като в края на деня състезателите ще преминат на два пъти през чисто новия градски етап в Лиепая. Неделните етапи също ще бъдат доста интересни, като екипажите ще трябва да изминат около 60 километра. Най-дълъг е етапът Neste, като ще се кара в събота и то само един път в конфигурация от 28.75 километра.

Очакванията за поредното изпълнено с адреналин състезание са доста високи. В JERC категорията ще бъде решен шампионата. Крис Инграм ще се изправи за пореден път срещу съотборника си в Опел – Мариян Гребел, като очакваме битката да бъде отново много нажежена. Въпреки че, ще се борят за шампионската титла победителя през този сезон ще получи възможността да седне зад волана на R5 автомобил на рали „Кипър“ следващия месец.

Битката за победата в ERC също ще бъде доста оспорвана, след като шампионата е в домашното състезание на младия Ралф Сирманцис. Младия латвиец вече има две победи през този сезон и е готов на всичко да спечели домашното си състезание. Лидера в шампионата Каетан Каетанович ще вземе участие зад волана на своята Fiesta R5, но неговия пряк преследвач Алексей Люкянук е решил да заложи на своето Mitsubishi Lancer Evo X поради проблеми с бюджета.

Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов също са заявени за надпреварата, като повече информация за тях и за случващото се в рали „Лиепая“ можете да следите на нашата Фейсбук страница.

%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5

AUTO - ERC RALLY ESTONIA 2016

Полезни вързки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]