ERC Рали Кипър 7-9 Октомври

AUTO - ERC BARUM RALLY 2016

Тазгодишният сезон на Европейският рали шампионат приключва през този уикенд със смесените настилки на рали „Кипър“ (7-9 Октомври).

След като Каетанович затвърди втората си поредна титла на рали „Лиепая“, двамата мъже които го притискаха през цялото време – Алексей Люкянук и Ралф Сирманцис – ще се борят за втората позиция в шампионата, като разликата между двамата е от само 2 точки.

Победителят от JERC Мариян Гребел, ще се опита да ни впечатли в дебютното си състезание зад волана на Skoda Fabia R5 –това е неговата награда за титлата.

В Кипър, екипажите ще се изправят срещу един доста взискателен микс от етапи между асфалт и макадам.

Рали „Кипър“ прави дебютът си в Европейският рали шампионат през 1973 ( с победител Стиг Бломквист), докато през 2014 се завръща отново. Тазгодишното издание разполага със съотношение 60 на 40 макадамови и асфалтови отсечки, като цели три от 14-те специални етапа са и с двете настилки едновременно.

Церемонията по откриването се състоя снощи в Лимасон, преди двата изцяло нощни специални етапа. В събота екипажите ще преминат през осем специални етапа, като последният е супер специален по улиците на столицата. Неделният ден включва повторение на двата петъчни етапа и две минавания през „Златният етап“. Общата дължина на състезателните километри на ралито е от 214.19 км.

AUTO - ERC ACROPOLIS 2016

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″] [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]