Рали Кипър 16-18 Юни

Европейският рали шампионат продължава с пълна сила. През този уикенд ще бъдем свидетели на едно от най-емблематичните състезания в календара рали „Кипър“. Историята на гръцкото рали започва през 1970, като през 2014 състезанието се завръща в календара на шампионата.

Ралито и през тази година е базирано в Никозия, като организаторите са направили редица промени. Може би най-важната  е супер специалният етап CNP Asfalistiki, който през тази година ще накара екипажите да преминат цели два пъти през строго охраняваната буферна зона на ООН в северната част на острова. Церемонията по откриването ще се проведе в Ларнака след квалификационният етап в петък.

Най-дългият етап е 23,43 километровият Cytanet Avdelero, който ще се кара на два пъти в неделя. Общата дължина на състезателните километри през тази година е 219,24 км. разделени на 14 специални етапа.

Битката за победата ще е повече от жестока, след като Каетан Каетанович и Бруно Магалаеш вече имат сериозен опит в това рали. Задачата им обаче няма да е никак лесна, след като за пореден път ще трябва да се изправят срещу Насер Ал-Атия. Катарецът е печелил това рали цели четири пъти.

Полезни връзки

[maxbutton id=“5″]     [maxbutton id=“6″]

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]