Рали Каталуня ще се завърне в календара на WRC през 2021 и 2022

Днес стана ясен и официалният календар на WRC за сезон 2020 и една от лошите новини е отпадането на рали „Каталуня“ за сезон 2020.

Това решение обаче се оказа една ключова стъпка за организаторите на испанския кръг от шампионата. Въпреки отсъствието си, те са подсигурили участието си отново във WRC през сезон 2021 и 2022.

„Рали Каталуня избра да бъде първото състезание, което ще участва в шампионата на ротационен принцип, още преди решението на ФИА да създаде календар с нови кръгове и ротации между надпреварите – се казва в изявлението от страна на организаторите на испанският кръг от WRC. – Това решение позволява на нашият клуб да разполага с повече време за да се сдобие с по-голяма подкрепа от страна на местната власт и финансиране от спонсори.

“Според нашите данни през 2018 нашето рали е подкрепило местният бизнес с около 50 милиона евро, с почти 200 хиляди души публика по трасетата и 93 милиони души по телевизията от целият свят. Цифри, които подкрепят нашите виждания и проекти свързани с развитието и популяризирането на спорта в Испания.”

Така официално това ще бъде първият път от 1994 година насам от както рали „Каталуня“ няма да бъде част от календара на WRC.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2836 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]