РАЛИ ХЪРВАТИЯ

20 - 23 Април

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Загреб, Хърватия

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

301 км (20 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

АСФАЛТ

Световния рали шампионат се завръща за трета поредна година в Хърватия за четвъртия кръг от сезон 2023. Въпреки че надпреварата вече е добре позната на екипажите, това не я прави по-малко предизвикателна.


Слепи завои, високи скорости и 20 отсечки с повече от един вид асфалт правят рали „Хърватия“ едно нетипично асфалтово състезание.


Базираната в Загреб надпревара ще започна в четвъртък вечерта с церемония по откриването пред националната униерситетска библиотека ха Хърватия. В петък започна и същинската част от уикенда с цели 130 състезателни километра в региона на Самоборско Горе, Зумберак и Краловац. Етапите Mali Lipovec – Grdajci и Stojdraga – Hartje през тази година получават по пет допълнителни километра към своята дължина. След Stojdraga – Hartje, който е добре познат и като етапа на стоте завоя екипажите ще преминат през Krašić – Vrškovac и Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki с които приключват сутрешните минавания преди обедния сервиз в Загреб. Следобед маршрута е идентичен, но доста по предизвикателен поради очакванията от изключително многото изнесена фракция и кал по завоите от първите минавания.


Съботния маршрут ще премине през подобна територия стартирайки с Kostanjevac – Petruš Vrh (23,76 км), следван от Vinski Vrh – Duga Resa (8,78 км), чисто новия Ravna Gora – Skrad (10,13 км) и превръщащият се в класика етап Platak (15,63 км). Следобед екипажите отново ще повторят етапите, като общата състезателна дължина е от 116,6 километра.


Последния неделен ден ще бъде на север от Загреб с най-широките отсечки от ралито. Етапът Trakošćan – Vrbno (13.15 км) стартира деня, следван от Zagorska Sela – Kumrovec (14.09 км), които ще се карат над ва пъти покривайки общо 54,48 състезателни километра.

Програма MaxSport

Новини рали Хърватия