Рали Хърватия

22 - 25 Април

croatia-mini-banner

Световния рали шампионат се завръща с поредното ново рали. Този път новото рали е асфалтово и за късмет на българските фенове се намира изключително близо до България в Хърватия. Правейки своя дебют рали „Хърватска“ ще ни приготвни цели 300 състезателни километра разделени на 20 специални етапа.

 

Състезанието е базирано в Загреб, докато етапите преминават през едни от най-красивите места на балканската страна. Множеството сложни превали, скоци, бързи и тесни участъци ще са истинско предизвикателство за топ пилотите от световния рали шампионат.

 

След края на шейкдаунът в четвъртък същинската част от ралито започва в петък сутринта с първия от 20 специални етапа. Първите два дни са локализирани на югозапад от Загреб, като всеки един от тези дни представлява по две минавания през 4 специални етапа, разделени от обеден сервиз. Неделният ден ще заведе екипажите на север към два специални етапа карани на два пъти.

 

Пръв по трасето ще стартира лидера Кале Рованпера, който ще се намира във възможно най-добрата стартова позиция. Ще успее ли младия пилот на Toyota Gazoo Racing да се защити от изключително бързите му съотборници и конкуренти от другите отбори? Общият брой на заявените екипажи е 65, като 11 от тях са с WRC автомобили. Сред обичайните заподозрени прави впечателние, че участие ще вземат Крейг Брийн и Адриен Формо зад волана на WRC автомобили. 

Новини рали Хърватия

X