Рали Каталуния

14 - 17 Октомври

Рали „Каталуния“ отново се завръща в световния рали шампионат и за пореден път може да се окаже от ключова важност за битката в титлата. В своето тазгодишно издание испанското рали ще бъде изцяло на асфалт. Типично бързите завои в покрайнините на „Коста Дорада“ се доближават изключително много до изцяло пистови условия на асфалта, което го превръща в едно от любимите състезания в календара за екипажите.

През тази година сервизния парк отново е локализиран в известния увеселителен парк „Порт Авентура“ в град Салоу. Крайморския град ще приюти и церемонията по откриването в четвъртък вечерта.

Поради липсата на макадамовата настилка в маршрута петъчния първи ден от надпреварата е с изцяло нова визия. Сутрешните минавания стартират с „Вилаплана“ (20,00 км), „Ла Гранадела“ (21,80 км) и „Риба-роха“ (14,21 км), които ще се карат и следобед. Общата дължина на първия състезателен ден е от 112 километра, като част от тях са изцяло нови за екипажите.

Съботния маршрут се мести на северозапад от Салоу със състезателна дължина от 117,54 километра разделени в седем специални етапа. Формата е същия, като в петък с по две минавания през „Савая“ (14,08 км), обновената „Керол – Лес Поблес“ (19,17 км) и изключително бързата отсечка „Ел Монтмел“ (24,40 км). Деня завършва с 2,24 километров етап по улиците на Салоу.

Последния неделен ден по традиция се състои от два специални етапа, които ще бъдат преминати по два път от екипажите. Първото сутрешно минаване през добре познатата „Санта Марина“ ще бъде на тъмно, докато в конфигурацията на „Риудеканес“ отново е легендарното кръгово през което екипажите правят 360 градусови завъртания около него.

Общата дължина на рали „Каталуния“ е от 280 състезателни километра разделени на 17 специални етапа.

Новини рали Каталуния