Рали Барум

27 - 29 август

Часът спрямо българското време е +1 ч.

Сезон 2021 в европейския рали шампионат ще бъде преполовен през този уикенд когато ще се проведе 50-тото издание на легендарното рали „Барум“. Алексей Люкянук и Андреас Микелсен биват разделени от едва една точка в битката за титлата, което ще ги мотивира допълнително да дадат всичко от себе си в Чехия.

Рали „Барум“ е втората асфалтова спирка за шампионата през тази година, като традиционно е и едно от най-предизвикателните състезания в календара. Поради COVID-19 чешката надпревара не се проведе през миналия сезон, но за сметка на това през този ще приюти над 140 екипажа от цяла Европа включително и България. Сред заявените екипажи е и този на Екатерина Стратиева и Геори Аврамов, които ще бъдат зад волана на Peugeot 208 R2.

 

Чешкото рали е част от ERC още от 2004 г. бивайки базирано в гр. Злин, центъра на ралито се намира на 300 километра от столицата Прага. Асфалтовата настилка е специфична и уникална за това рали, което го прави едно от най-популярните за европейските рали фенове.

През тази година са направени редица промени по маршрута, като дори и изключително атрактивния супер специален петъчен етап получава леки промени. Според организаторите няма отсечка, която да не е била модифицирана поне минимално.

 

Програма Евроспорт България

Часът спрямо българското време е +1 ч.

Новини FIA ERC