Рали Централна Европа

25-29 октомври

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Пасау, Германия

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

310 км (18 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

МАКАДАМ

Световния рали шампионат пристига през този уикенд в Германия за предпоследния кръг от сезона. Този кръг обаче е първия подобен в историята на WRC, след като надпреварата ще се проведе на територията на три дръжави. Германия, Австрия и Чехия ще приютят едни от най-добрите екипажи на света.

 

Асфалтовата надпревара е базирана в германският град Пасау, но въпреки това церемонията по откриването ще се проведе в столицата на Чехия Прага в четвъртък следобед. Веднага след церемонията идва ред и на първият специален етап на име Velká Chuchle, който е с дължина от 2,55 километра. На свечеряване ще се проведе и последната отсечка за деня Klatovy (8,92 км) след която екипажите ще се отправят към сервизният парк в Пасау.

 

Петъчният маршрут продължава в Чехия с три специални етапа, карани по два пъти с обща състезателна дължина от 121 километра. В графика липсва обеден сервиз така, че екипажите ще трябва да се задволят само със зона за смяна гуми в град Прахатице в южния край на региона Бохемия.

 

Австрийските и германиските етапи са предвидени за събота, като първите две отсечки Schärdinger Innviertel (15,72 км) и Mühltal, която е и най-дългата в ралито със своите 27,15 километра са в Австрия. Преди обедният сервиз в Пасау екипажите ще преминат и през Bayerischer Wald 1 (11,88 км), който е разположен на територията на Германия. Следобед са предвидени втори минавания по същите етапи.

 

Съботният маршрут е и най-отдалечения от центъра на ралито. Той е разпределен в само два специални етапа, които ще се карат на два пъти. Böhmerwald (17.25km), който се намира в Австрия и Passauer Land (16.37km), който се намира в Германия ще сложат края на състезателния уикенд.

Програма MaxSport

Новини рали Централна Европа