Рали Турция

18 - 20 Септември

Вече изминаха няколко седмици от рали „Естония“, което означава че е ред на рали „Турция“.

 

Макадамовата настилка на съседното ни рали е смесена между твърд и песачинещ макадам комбинирани с тесни планински пътища около Мугла и широки, красиви етапи в опасна близост до морето. Някой от екипажите оприличават ралито като смесица между рали „Нова Зеландия“ и рали „Кипър“, като не липсват и много ситен граничещ с пясък макадам.

 

Тазгодишното издание на рали „Турция“ е съставено от дванадесет специални етапа започвайки с СЕ Icmeler (13,90 км) и Gokce (11,32 км), веднага след официланата церемония по откриването в петък. Съботните етапи ще бъдат идентични, като тези от миналата година с обща дължина от 107 състезателни километра.

 

Най-голямата изненада за екипажите е именно неделният ден, където организаторите са предвидили 38,15 километров етап носещ името Cetibeli. След него са предвидени още два специални етапа, като единият от тях ще бъде и пауърстейдж. Така общата състезателна дължина на рали „Турция“ е от 223 състезателни километра.

 

По традиция рали „Турция“ е един от най-посещаваните от страна на българските фенове, като за съжаление турски власти са забранили провеждането на състезанието с публика. Общият брой на заявените екипажи в 26, като от тях 10 са с автомобили WRC. Сред обичайните официални екипажи на отборите се намира и дуото на Себастиен Льоб и Даниел Елена, които за последно се качиха зад волана на i20 WRC през януари.

Новини рали Турция