Рали Сиерас де Фафе

10 - 12 МАРТ

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Фафе, Португалия

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

180 км (17 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

МАКАДАМ

Дойде време и за старта на европейския рали шампионат на ФИА (ERC). За пореден втори сезон промоутърите от RedBull GmbH ще отговарят за всичко свързано с организирането и представянето на шампионата. Именно поради тази причина те обявиха създаването на първата онлайн рали телевизия Rally.tv, където всеки един фен ще може да гледа на живо всеки един етап от WRC и ERC шампионатите.

 

Сезон 2023 на ERC ще стартира с макадамовото рали „Сиерас де Фафе“. Надпревара която се провежда на част от етапите от WRC рали „Португалия“. За своето 35-то издание рали „Сиерас де Фафе“ ще бъде с дължина от 180 състезателни километра разделени на 17 специални етапа.

 

Уикенда стартира в петък с шейкдаун от 13:30 ч. българско време. По-късно от 23:05 ч. е старта на първия супер специален етап SS1 SSS Fafe. Същинската част от уикенда започва в събота от 10:09 ч. с 9,6 километровата отсечка Boticas / Vale do Tâmega 1, следвана от 15,05 километровия и най-дълъг етап Boticas / Senhor do Monte, класиките Cabeceiras de Basto 1 и Vieira do Minho 1. Следобед екипажите ще преминат през същите четири етапа за втори път.

 

В неделя маршрута е с 10 километра по-къс от събота, като също бива разпределен между четири специални етапа. Последния пауър етап Lameirinha 2 ще стартира от 18:05 ч. българско време.

Как да гледаме на живо?

За съжаление европейския рали шампионат за поредна година няма да бъде излъчван у нас по националната телевизионна мрежа. Единствения начин да гледате на живо случващото се от ралито е да закупите абонамент за WRC+ платформата на промоутъра на шампиопната.

Новини ЕРШ