Рали Сардиния

08- 11 ОКТОМВРИ

Baneri za ralitata-sardinia

През този уикенд е ред световният рали шампионат да се премести на остров Сардиния, след първоначалното отлагане на състезанието от юни поради тежката COVID-19 ситуация в Италия. Италианският кръг е един от най-емблематичните в календара, като през тази година това ще бъде неговото 17-то издание. Славещо се с едни от най-тежките етапи рали „Саридния“ определено няма да ни разочарова.

 

През тази година маршрута е доста сериозно органичен, като от 310 състезателни километра екипажите ще преминат през 238 километра разделени на 16 специални етапа в околностите на остров Сардиния. Класикическите отсечки като Monte Lerno и Coiluna – Loelle ще претърпят скъсяване.

 

Въпреки че екипажите добре познават надпреварата, те никога не са се състезавали в нея по това време на годината. Очакванията за непредвидими атмосферни условия и трудно нацелване на настройките ще бъдат сериозни фактори в борбата за победата. Едно е сигурно обаче, че изскочилите камъни след първите минвания ще продължат да бъдат толкова опасни.

 

Лидера в шампионата Елфин Еванс определено ще трябва да даде всичко от себе си за да поддържа добро и сигурно темпо с оглед оставащите евентуално още два кръга до края на сезон 2020. Неговият аванс е от 18 точки, но всяка една грешна в рали като „Сардиния“ може да коства на пилота на Toyota не само победата, но и шансовете му за титлата.

Новини рали Сардиния