Рали Португалия

20 - 23 МАЙ

Рали „Португалия“ безспорно е едно от най-емблематичните състезания в историята и календара на световния рали шампионат. Това ще бъде и първото състезание от октомври 2020 г., когато керванът ще се премести в изцяло макадамова надпревара.

 

След принудителна пауза през 2019-та легендарното рали, което започва своята история още от 1973 година, се завърща със строги анти COVID-19 мерки.

 

От към маршрут състезанието ще се проведе без промени, като така състезателите ще преминат през индентични на 2019-та специалние тапи. След откриването в четвъртък в град Коимбра, същинската част от надпреварата започва в петък преминавайки през известните трасета около Арганил. Двете минавания през Лоса, Жойс и Арганил ще бъдат разделени само и единствено от зона за смяна на гуми. Денят ще завърши със завърналия се супер специален етап в Лосада. Така екипажите ще трябва да преминат през цели 123 състезателни километра без сервиз.

 

В събота състезателите ще ги очаква половината състезателна дистанция на ралито в един единствен ден. Те ще преминат по два пъти през три специални етапа в района на планините Кабрейра. Именно в този ден е и най-дългия етап от надпреварата 37,92 километровия Амаранте, като за щастие екипажите ще имат обеден сервиз.

 

Неделният ден е изцяло фокусиран върху класиката Фафе и нейният огромен скок. Пет специални етапа са предвидени за последния ден от ралито.

Новини рали Португалия

X