РАЛИ ПОЛША

27-30 юни

СЕРВИЗЕН ПАРК

gps

Миколайки, Полша

СПЕЦИАЛНИ ЕТАПИ

route

303 км (19 СЕ)

НАСТИЛКА

tyre

МАКАДАМ

След седем годишна пауза рали „Полша“ се завръща в календара на световния рали шампионат. Чакането за местните фенове приключи!

Етапите на рали „Полша“ са едни от най-бързите и най-предизвикателните в календара на WRC, като заедно с това при всяко минаване характеристиката им се променя значително.

За поредна година надпреварата е базирана в Миколайки, един от най-популярните зимни курорти на Полша. Общата състезателна дължина през която трябва да минат екипажите е 303 състезателни километра разделени на 19 специални етапа.

Състезателния уикенд стартира в четвъртък с шейкдаун от 11:01 часа, като по-късно през деня от 20:05 часа е и старта на Mikołajki Arena 1. В петък започва и същинската част от надпреварата с Stańczyki (29,40 км), Wieliczki (12,90 км) и Olecko (13,20 км). Екипажите няма да разполагат с обеден сервиз, а само със зона за смяна на гуми. След нея те ще се отправят към вторите минавания, след които отново ще се отправят към Mikołajki Arena преди да приберат автомобилите в сервизния парк.

Съботния ден е с най-дългия маршрут от уикенда. Със своите 124 състезателни километра той ще бъде истинско предизвикателство. Деня стартира от 09:30 с Świętajno (18,50 км), следван от класиката Gołdap (19,90 км), Czarne (22,40 км) и поредното минаване през Mikołajki Arena. Следобед екипажите отново ще преминат през същите етапи.

В неделя екипажите ще преминат през 63 състезателни километра, които са разделени в четири специални етапа. Gmina Mrągowo и Mikołajki ще бъдат последните решаващи километри в битката за победата в рали „Полша“.

Програма MaxSport

Новини Рали Полша