Рали Полша

18 - 20 ЮНИ

Baneri-za-ralitata-polsha

Сезон 2021 на европейския рали шампионат стартира през този уикенд с едно от най-класическите европейски ралита макадамовото рали „Полша“.

 

Състезанието, което през годините бива и кръг от световния рали шампионат, наследява рали „Резов“ като кръг от ERC възвръщайки си ремонето на най-престижното полско рали.

 

Надпреварата е базирана в Миколайки и етапите са на около три часа път от столицата Варшава. Имено в столицата ще бъде организиран и последния изцяло асфалтов специален етап от ралито с който ще бъде чествана 100 годишнината от първото издание на рали „Полша“. През тази година организаторите са подготвили четиринадесет специални етапа с обща дължина от 202 състезателни километра. Дебют през сезон 2021 правят цели три специални етапа, като два от тях ще се карат на два пъти в събота. Останалата част от маршурта си остава сравнително същата, като популярния скок Rosochackie в SS Olecko ще продължи да бъде една от атракциите на надпреварата.

 

За съжаление надпреварата е забранена за публика, като организаторите не са подготвяли специални зони за тях по етапите, градския етап във Варшава, както и Миколайки Арена също са забранени за публика.

 

72 са заявените екипажи като сред тях има участници в новата категория FIA ERC Junior за Rally3 автомобили, както и едномарковия шампионат на Toksport WRT с Renault Clio Rally5 автомобили. 40 са заявените участници с Rally2 автомобили, като Алексей Люкянук, Андреас Микелсен, Крейг Брийн, Ефрен Ярена и Николай Грязин са сред топ заявените пилоти.

Новини ЕРЦ